Welke soorten trouwpak?

Er bestaan zoveel soorten trouwpakken als je zelf wilt, want het is jouw bruiloft. Alles mag en niets moet. Om te helpen met het maken van een keuze benoemen we een aantal soorten trouwpakken. Uiteindelijk gaat het om het trouwpak waarin jij je comfortabel en sexy voelt!

bruidegom_zwart_ivoor

Tweedelig en driedelig pak


Een tweedelig pak bestaat uit een jasje en een broek, vaak gecombineerd met een overhemd en stropdas of bowtie. Onder de nette broek zit een paar nette schoenen. Het tweedelig pak is netjes, maar niet te strikt en formeel. Het driedelige pak is wel iets formeler. Het verschilt maar met één aspect van het tweedelige pak en dat is het gilet of vestje onder het trouwpak. Ook hier zien we een stropdas of bowtie en nette schoenen. Dit pak is erg populair op bruiloften, omdat je ook zonder het jasje van het trouwpak er nog heel erg netjes uitziet.

Smoking of rokkostuum


Een smoking is heel erg chique en staat bekend om de revers en een bies op de broek, vaak van satijn. De smoking is een veel geziene outfit bij de dresscode ‘black tie’. Een mooie lakschoen staat heel erg goed bij de smoking. Bij een rokkostuum komen vaak heel wat herinneringen naar boven. Het jasje heeft lange stroken stof aan de achterkant. Onder het trouwpak draag je een gilet met een witte bloes. Het rokkostuum hoort echt bij de dresscode ‘white tie’.

Uniform of kilt


In sommige bijzondere gevallen heeft de bruidegom een carrière waarbij hij een uniform draagt of heeft hij een afstamming waar hij bijzonder trots op is en waar een leuke outfit bij hoort, zoals het geval is bij Schotten. We zien vaak dat de bruidegom voor de foto’s en soms ook voor de ceremonie zijn uniform van de landmacht, luchtmacht, marine of marechaussee aantrekt. Een kilt zien we niet erg vaak, maar een uniform als trouwpak is hoe dan ook altijd bijzonder.

bruidegom_44

Comfortabel casual


Het kan ook zijn dat je helemaal geen trouwpak aan wil en gewoon leuke, comfortabele kleren aan wil trekken. Dat kan prima, het is jullie bruiloft en je mag het trouwpak dragen dat je wil. Vooral bij zomerse bruiloften zien we casual geklede bruidegoms met felle kleuren broeken of schoenen. Het witte overhemd is vaak wel aanwezig en dat maakt het geheel wel erg netjes. Succes met het uitzoeken van jouw trouwpak!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation