Accenten bij bruidspakken

Bruidspakken zijn van zichzelf al heel erg prachtig, maar met de juiste accenten of accessoires kan een bruidspak bijzonder mooi worden. Met de kleinste verandering maak je van jouw ‘gewone’ pak een uniek exemplaar, die geheel bij jou past.

Beige bruidspakken


Zo denken wij aan een witte bloes om mee te beginnen, met een beige gilet erop. De broek is een tint lichter beige. De stropdas of vlinderstrik heeft een champagnekleur en de corsage bestaat uit meerdere kleine witte bloemetjes. Bij bruidspakken met deze kleurstellingen passen hoedjes heel erg goed. Uiteraard ook bruin of beige, eventueel met een zwarte band.

Grijze of lichtblauwe bruidspakken


Blauwe bruidspakken of grijze pakken die tegen lichtblauw aanzitten, matchen perfect met een scherpe kleur. Denk aan een dieprode of paarse stropdas of vlinderdas en combineer daar ook de corsage bij. Knalkleuren in combinatie met koele kleuren doet het altijd heel erg goed. De basis ofwel de bloes blijft altijd wit, zo steekt alles mooi tegen elkaar af en heb je een pak dat zeker opvalt (op een positieve manier). Het gilet kan echter ook een aardetint hebben, maar de corsage combineert dan beter als deze een groene kleur heeft.


Donkergrijze bruidspakken


Een donkergrijs pak leent zich bij uitstek voor een combinatie met een print. Niet te veel uiteraard, kies één element dat een print krijgt. Of het gilet, met een rustige print, of de stropdas of vlinderstrik, waarbij de print iets drukker mag zijn. Het zakdoekje in de borstzak kan ook een printje hebben. Neem voor de kleurencombinatie voor de print donkere, maar felle kleuren. Zoals donkerrood of donkergroen of een combinatie daarvan.


Zwarte bruidspakken


Bij zwarte of donkerblauwe of anderskleurige donkere bruidspakken staat elke diepe kleur goed. Ook sommige felle kleuren staan erg leuk, maar deze zijn meer vrolijk en speels dan chique. Voor een mysterieuze en chique uitstraling wil je voor donkerpaars of –rood gaan. Eigenlijk elke diepe kleur kan bij een donker pak. Het ligt er maar net aan wat je wilt uitstralen. Keuze genoeg in bruidspakken!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation