Trouwen in Amerika? Let’s do it!

Amerika heeft op veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht en misschien wil je er zelfs wel trouwen. Of het nu Las Vegas, The Big Apple of een tropische bestemming in Florida wordt… zorg dat je vooraf je papierwerk op orde hebt. In dit artikel meer informatie voor als je wilt trouwen in de VS.


Natuurlijk moeten jij en je partner minimaal 18 jaar oud zijn. Ook mag je niet al met iemand anders getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. En je mag niet met elkaar trouwen als je broer en zus bent; ook ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen mogen niet met elkaar trouwen. Tot slot: wie onder curatele staat, heeft toestemming nodig van de curator of de kantonrechter om te trouwen in de VS.

Welke documenten nodig?


Willen jullie als Nederlanders in de VS trouwen? Bij de burgerlijke stand waar jullie het ja-woord willen geven, zul je moeten navragen of je er als Nederlander mag trouwen. Zij kunnen jullie ook vertellen welke documenten nodig zijn. Je kunt trouwens niet op een Nederlandse ambassade trouwen.

Plan je reis zorgvuldig


Begin op tijd met het regelen van de formaliteiten die nodig zijn om te trouwen in de VS. Sommige documenten laten misschien langer op zich wachten dan je verwacht. En, het lijkt een open deur: check of je paspoort nog geldig is!

Na thuiskomst regelen


Zijn jullie na de ‘dream wedding’ weer terug thuis? Dan is het verplicht om de buitenlandse huwelijksakte in te schrijven in de Basisregistratie Personen in de gemeente waar je woont. Het is daarnaast mogelijk om de buitenlandse huwelijksakte om te laten zetten naar een Nederlandse akte. Dit kun je online opvragen bij de gemeente Den Haag.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation