Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen bij (heel) warm weer: zo maakt het niet uit!

Trouwen in de lente of zomer: ideaal. Lekker buiten feest vieren en geen gedoe met jassen, garderobe, enzovoorts. Maar wat als de weersvoorspellingen nu ineens 30 graden of misschien wel 35 graden aangeven? Paniek!! Nee joh, gewoon goed voorbereiden. Hoe? Wij helpen je een handje.

Trouwjurk én feestjurk

Als je gaat trouwen bij een hoge temperatuur, ga je zweten. Zonder twijfel. Want de trouwjurk van de bruid bestaat uit vele lagen stof, en dat is warm. De bruidegom draagt een (aansluitend) pak en ook dat is erg warm. Maar het is enkel en alleen voor het plechtige moment, dus dat moet lukken, toch? Tip: neem een extra jurkje mee voor het feest ’s avonds. Zo kun je je na de bruiloft even omkleden en opfrissen. Fijn als je niet de hele dag in die dikke jurk en in dat strakke pak moet rondlopen!

Goed ventilerend ondergoed

Dit geldt vooral ook voor de bruidegom, want die moet/zal een pak dragen, en dat is warm. Zorg voor luchtig ondergoed. Bijvoorbeeld een boxer van ventilerend bamboestof. Dit kan net het verschil maken met een gewone katoenen boxershort. Daarvan krijg je waarschijnlijk een “zweetbil” en van bamboe katoen niet zo snel.

Zorg voor schaduw

Want waarschijnlijk komen je opa en oma ook, en die zijn gevoelig voor de warme zon. Zorg voor bijvoorbeeld schaduwdoeken of huur stretchtenten. Er is altijd een last-minute oplossing te bedenken om schaduwplekken te creëren.

IJsjes en voldoende drinken

Dat je gasten voldoende drinken krijgen, spreekt voor zich, toch? Maar als het dan toch zulk warm, stralend zomerweer is, dan is het wel erg leuk om bijvoorbeeld een ijskar te huren. Of gewoon ijsjes te bestellen en die op meerdere momenten tijdens de dag rond te brengen. Je gasten vinden zo niet alleen verkoeling; ijsjes dragen natuurlijk ook gewoon bij aan de feeststemming op jullie speciale dag!

Zet deodorant op het toilet!

Plaats wat flessen heren- en damesdeodorant op het toilet. Zo kunnen gasten zichzelf tussendoor even opfrissen. Je wilt immers voorkomen dat sommige gasten het feest eerder verlaten omdat ze (vinden dat ze) naar zweet beginnen te ruiken.

Fotoshoot in de ochtend of avond

Je wilt natuurlijk niet met zweetdruppels op je voorhoofd op de bruidsfoto’s staan. Logisch. Spreek daarom met je fotograaf af dat bij (extreem) warm weer, de foto’s vroeg in de ochtend of ’s avonds wanneer het begint af te koelen worden gemaakt. Dat is voor de fotograaf ook meteen een stuk lekkerder werken uiteraard.

Een zwembadje(s)

Mail/app je gasten twee dagen voor de bruiloft gewoon dat ze hun zwemkleding meenemen, als je ruimte hebt voor wat simpele zwembadjes van de Action. Want hoe leuk is dat? Iedereen kan tussen het feesten door even een plonsje wagen, wat voor de nodige verkoeling zal zorgen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation