Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

6 belangrijke dingen waar je op moet letten bij het plannen van jouw dream wedding

Het is zover: jij en je partner gaan trouwen! Waarschijnlijk droom óók jij al je hele leven van deze dag, en daarom is het belangrijk dat alles perfect is. Het plannen van een bruiloft valt alleen niet mee, want naast het vaststellen van jullie huwelijkse voorwaarden, moet je met van alles rekening houden. Wij zijn er om je te helpen en geven je alvast wat tips waar je op moet letten! Met deze 6 dingen moet je rekening houden bij het plannen van je bruiloft.

1. De locatie

De locatie waarop je gaat trouwen is misschien wel het allerbelangrijkst: dit bepaalt namelijk de hele sfeer van de bruiloft! Ga je trouwen op een prachtig strand in Griekeland? Hebben jullie zelf een mooi huis of moet iemand nog mede eigenaar worden van een huis, dan is dat natuurlijk ook een prachtige locatie om de start van jullie gezamenlijke leven in te luiden! Zorg dan wel dat je jouw thema hier op aanpast. Een beach wedding heeft namelijk een hele andere sfeer dan een bruiloft in bijvoorbeeld een, thuis, op het strand of in een kerk.

2. De jurk (en het pak, natuurlijk)

Geef maar toe: ook jouw Pinterest feed staat vól met de mooiste bruidsjurken óóit! En dat is ook niet gek, iedereen droomt van kleins af aan al van een prachtige prinsessenjurken met een lange sleep, veel kant en pailletten. Maar houd je opties wel open: de jurk waar je altijd van hebt gefantaseerd, kan in werkelijkheid natuurlijk tegenvallen. Probeer daarom lekker veel modellen uit, zodat je dé perfecte jurk vindt! Oh, en houd dus ook rekening met de locatie ;).

3. Het budget

Het budget van je bruiloft is enorm belangrijk. Maar wist je dat je je helemaal niet zo héél strak vast hoeft te houden aan jullie inkomen? Als jij nou al je hele leven droomt van een enorme bruiloft maar hier niet direct het geld voor hebt, dan moet je op tijd beginnen met sparen. Stel dit dan ook ruim van tevoren vast, zodat je niet later in de problemen komt.

4. De gastenlijst

Pas op: dit is een puntje waar veel stellen nog wel eens onenigheid over kunnen krijgen ;). Zitten jullie wel te wachten op die ene luidruchtige – en hoogstwaarschijnlijk dronken – oom? En hoe zit het met die vriend van je, waar je partner eigenlijk niet zo dol op is? Jullie moeten toch écht samen een gastenlijst bedenken. Bespreek dus goed wie jullie wel en niet willen uitnodigen, en redeneer waarom diegene wel of niet zou moeten komen. Kom daarna tot een gezamenlijk besluit, want ruziemaken maakt het niet makkelijker!

5. Het buffet

Ook niet geheel onbelangrijk: wat gaan jullie serveren? Vis, varkensvlees, kip? Of compleet vegetarisch? Ook is het drinken belangrijk om rekening mee te houden. Welke drank wil je serveren? Champagne, witte wijn of rosé, bijvoorbeeld? En vergeet niet dat er – waarschijnlijk – ook kinderen en mensen die niet drinken komen: regel dus ook wat alcoholvrije opties ;). En natuurlijk zijn frisdrank en water onmisbaar!

6. De datum

Willen jullie een lekker warme, zomerse bruiloft? Of vinden jullie juist niks romantischer dan een dik pak sneeuw? Denk héél goed na over de datum waarop jullie willen trouwen! Tip: op verschillende websites kun je de gemiddelde temperatuur én kans op neerslag per maand bekijken, hou hier dus goed rekening mee.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation