Something old, something new, something borrowed, something blue

Wie kent de aloude woorden niet? Vier dingen die je van je moeder, schoonmoeder of beste vriend(in) krijgt voor een gelukkig huwelijk.

bruidsmeisjes_selfie_n
Het is van oorsprong een Engelse traditie uit de Victoriaanse tijd. Een romantisch gebruik die al voor een boel tranen van geluk zorgen tijdens het aankleden van de bruid.

trouwjurk_detail_strik_glim_k
Something old (iets ouds) is vaak een sieraad uit de familie, dit staat voor continuïteit in het huwelijk. Iets dierbaars dat je moeder of schoonmoeder je meegeeft, tranen gegarandeerd bij het geefmoment.

trouwringen_verpakking_j
Something new (iets nieuws) staat voor geluk en hoop in de toekomst. De nieuwe toekomst die jullie samen ingaan. Iets nieuws kun je natuurlijk altijd wel verzinnen. Persoonlijk zou ik het als een reden zien om enorm te shoppen. Je kan altijd tegen je aanstaande verklaren dat het je maar niet lukt om het ultieme ‘something new’ item te vinden.

trouwring_goud_diamant_l
Something borrowed (iets geleends) is bij wijze van steun die de uitlener aan het bruidspaar geeft. Die ene mooie oorbellen die je nooit van je zus mag lenen bijvoorbeeld, dat kan ze nu niet weigeren.

bruidsaccessoires_kousenbandje_lingerie
Something blue (iets blauws) staat symbool voor puurheid wat vaak terugkomt in de kousenband, harstikke sexy.

bruidsaccessoies_blauw_schoenen
Tradities zijn super leuk! Maar die waar wordt gezegd dat de bruidsmeisjes je met een speld prikken voor eeuwig geluk, om maar eens een vreemde te noemen, kun je wellicht beter laten voor wat het is.

Geschreven door Saskia Baggen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation