Na de huwelijksceremonie aansluitend een receptie plannen

Willen jullie na de ceremonie direct een receptie houden? In dit artikel geven we je de beste tips!

Denk je erover om de ceremonie en receptie in één vloeiend programma in elkaar te laten overlopen? En hou je er niet van om de hele dag van hot naar her te gaan? Dat kan heel goed! Begin met een huwelijksceremonie van ongeveer een klein uurtje. Aansluitend kun je op dezelfde of een andere locatie voor de gasten een receptie van zo’n twee uurtjes houden.

Taart en toasten


De receptie is dé plek om de taart aan te snijden: dat is een mooie binnenkomer en een heel traditioneel en feestelijk moment. Dit is ook het moment om te toasten op jullie geluk. Misschien willen de getuigen of jullie zelf nog een korte speech houden.

Muziek en groepsfoto


Natuurlijk is er ook plek voor muziek op de receptie; een dj of live-band kan zorgen voor de nodige sfeer. Ook passend om muziek te spelen als jullie een groepsfoto gaan maken! De fotograaf kan spontane foto’s maken tijdens de receptie. regel ook een moment dat jullie allemaal samenkomen, bijvoorbeeld voor een groepsfoto vanuit de lucht dankzij een drone. Dit is een mooi herinnering aan dit bijzondere moment met al jullie naasten.

Afsluiten met hapjes en bedankjes


Je sluit de receptie af met hapjes en geeft tot slot de gasten een bedankje mee. Al met al kan deze receptie zo’n twee uur duren. Dat is dus geen middag- of avondvullend programma, maar je geeft op deze manier toch een heel feestelijk tintje aan deze voor jullie bijzondere dag!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation