Je kinderen betrekken bij de ceremonie & bruiloft

Heb je samen met je aanstaande man al een stel kinderen? Mooi, want dan zijn de belangrijkste taken van de bruiloft al verdeeld. Je hebt al een bruidsmeisje, een ringdrager en een confetti- of bloemenstrooier!
kinderen betrekken bruiloft

Vermaak voor de kinderen


Of je nu nog kleine kinderen hebt of iets oudere: zorg dat er voldoende entertainment is voor de kinderen op de bruiloft. Vooral kleine kinderen gedragen zich al gauw vervelend wanneer ze het niet meer leuk vinden. Denk aan een clown, goochelaar, een springkussen (goed voor het energieniveau) en vergeet niet om ook ‘kindervoedsel’ neer te zetten. Gezonde snacks die leuk eruit zien en ’s avonds lekker patatjes.

bruidskinderen

Plan je bruiloft samen


De bruiloft is hartstikke belangrijk en niet alleen voor jullie twee. Betrek jullie kinderen ook bij het plannen van de bruiloft. Ze krijgen het gevoel dat ze een super belangrijke taak hebben, ook al strooien ze misschien alleen bloemetjes of blazen ze bellen. Geef kleine kinderen een klusje en ze zijn helemaal blij. Laat hen ook meebeslissen over zaken zoals kleuren in de decoratie. Bij oudere kinderen kan je natuurlijk belangrijkere taken voorleggen en grotere zaken bespreken. Neem ook mee wat voor een bruiloft muziek ze mooi vinden, welke locatie zij het mooiste vinden en welk eten ze lekker vinden. Zo telt iedereen mee!

kinderen betrekken bruiloft

De rollen van de kinderen


Heb je een heel druk jongetje en een heel rustig meisje of andersom? Laat het drukke kind dan niet met het ringkussen lopen om te voorkomen dat er iets mee gebeurt. Laat in plaats daarvan je kleine spruit lekker met dingen smijten, zoals de bloemblaadjes of confetti, of laat hem bellen blazen of een ander leuk klusje doen. Het dragen van de ringen laat je dan over aan één van je kinderen die rustiger is.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation