Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Houd (met ceremoniemeester) de aanmeldingen voor de bruiloft goed bij in de gastenlijst

Als jullie een gastenlijst hebben opgesteld en de uitnodigingen zijn de deur uit, dan is het altijd even spannend: hoeveel mensen komen daadwerkelijk op jullie bruiloft? Houd de gastenlijst goed bij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een paar maanden voor jullie bruiloft goed je gastenlijst checken

Check jullie gastenlijst een paar maanden voor de grote dag zorgvuldig. Het juiste aantal gasten is belangrijk om duidelijk te weten, onder andere voor de cateraar.


Lees ook Gastenlijst inkorten? Zes snoeitips voor je gastenlijst


Vaak de taak van de ceremoniemeester om het aantal gasten bij te houden

Je hoofd loopt natuurlijk over van to do’s in deze maanden. Goed om te weten dat de ceremoniemeester vaak de taak op zich neemt om het gastenaantal bij te houden. Dan kun je dit van je eigen lijstje afstrepen.

Gastenlijst online maken

Wist je dat er online tools bestaan om je gastenlijst te maken en bij te houden? Als je zelf niet zo handig bent met Excel, is dit een slimme oplossing om toch zorgvuldig het aantal gasten bij te houden.


Lees ook Je bruiloft agenda maken & beheren met ChatGPT


Geef het aantal gasten dat laat afzegt door aan de locatie en catering

Het kan altijd gebeuren dat iemand laat moet afzeggen, bijvoorbeeld door ziekte. Zijn er mensen die last minute toch niet aanwezig kunnen zijn? Geef dit aantal door aan de locatie en de catering, dan kunnen zij daar rekening mee houden.

Ben jij een Bruiloftsgast? Lees de tips voor tactvol afzeggen of toch gaan

Word je uitgenodigd voor een bruiloft, maar komt het je eigenlijk niet uit? Ben duidelijk en eerlijk. Bel het paar op en begin met een bedankje voor de mooie uitnodiging. Zeg duidelijk dat je het waardeert dat ze je hebben gevraagd te komen, maar dat je er niet bij kunt zijn. Verzin in ieder geval geen vaag smoesje! En twijfel je of je wel of niet wil gaan, hak de knoop op tijd door. Op het allerlaatste moment afzeggen is vervelend, omdat dan op je komst wordt gerekend.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation