Hoe snel na je verloving plan je het verlovingsfeest?

Wauw, jullie zijn verloofd! Dat nieuws wil je natuurlijk zo snel mogelijk met iedereen delen. Maar hoe snel na jullie verloving plan je het verlovingsfeest? Wij geven je tips.

Hoe snel na je verloving plan je het verlovingsfeest?

Alle tijd of niet?


Ben je net verloofd, dan zweef je waarschijnlijk op een roze wolk. Maar tegelijkertijd is er ook veel te regelen en plannen. De etiquetteregels schrijven niet een ‘harde deadline’ voor wat betreft de timing van het verlovingsfeest. Natuurlijk wil je het binnen een paar maanden vieren na het aanzoek. Wil je je echter helemaal kunnen concentreren op het plannen van dé grote dag, dan is het wellicht handig om het verlovingsfeest binnen een maand na het aanzoek te plannen. Maar gaan jullie pas volgend jaar trouwen en heb je dus alle tijd, dan is het ook heel leuk om er wat langer tussen te laten zitten. Dan heb je over een tijdje weer een feestje in het vooruitzicht en verspreid je de festiviteiten een beetje. Zo heb je optimale voorpret van jullie huwelijksfeest.

Hoe snel na je verloving plan je het verlovingsfeest? verlovingsringen

Relaxt of formeel verlovingsfeest?


Hoeveel tijd je neemt om het verlovingsfeest te plannen, zal ook afhangen van wat je in gedachten hebt voor dat feest. Wil je een relaxt feestje bij jullie thuis, stel je je voor dat jullie het samen met vrienden vieren in een restaurant, of pak je helemaal uit en wordt het een big party? Hoe meer ontspannen en low profile jullie het willen vieren, hoe minder lang de voorbereiding waarschijnlijk hoeft te duren. Ga je all the way en wordt het een groots feest, dan zul je wellicht ook uitnodigingen willen sturen, catering en muziek regelen en een locatie boeken, en dat heeft natuurlijk ook wat tijd nodig.

Hoe snel na je verloving plan je het verlovingsfeest? feest

Verlovingsfeest goed plannen


Of je nu binnen een maand met je vrienden en familie wil proosten op jullie bijzondere stap, of dat je er meer tijd tussen laat: het komt allemaal aan op jullie persoonlijk wensen én een goede planning. Werk je niet over de kop omdat je denkt dat het zo hoort om het verlovingsfeest binnen een bepaald aantal maanden na jullie aanzoek te organiseren, want dan kun je er niet optimaal van genieten. En dat is nu juist net wel de bedoeling!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation