Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe kies je de perfecte ketting bij je trouwjurk?

Het vinden van je droomtrouwjurk is slechts de eerste stap naar een prachtige look op je grote dag. De juiste accessoires, zoals sieraden, maken je outfit compleet. Hieronder vind je handige tips voor het kiezen van de perfecte ketting bij je bruidsjurk!

Kies een ketting die bij je halslijn past

De ketting die je kiest, moet je jurk aanvullen en goed passen bij de halslijn. Dat klinkt wellicht eenvoudiger dan dat het is, want wat voor een halslijn heb je en wat past daar dan bij?


Lees ook Welke sieraden passen bij mijn trouwjurk?


Voor strapless jurken zijn grotere kettingen, zoals chokers of meerlagige stukken, ideaal. Bij een V-hals of sweetheart halslijn is een eenvoudige hanger perfect. Als je een jurk met een hoge hals draagt, is het vaak beter om helemaal geen ketting te dragen.

Kies een ketting die past bij de stijl van je jurk

Dit is misschien weer zo’n tip waarvan je denkt: “Maar hoe zie ik dan wat bij de jurk past?” Sommige mensen zien het in een oogopslag, anderen vinden dat heel lastig. We’ve got you!


Lees ook Bruidssieraden set | Sieraden tips voor je bruiloft


Als je jurk versierd is met parels of kristallen, kies dan een ketting die deze elementen weerspiegelt. Voor minimalistische jurken heb je meer vrijheid; laat je persoonlijke stijl de keuze bepalen. Bijvoorbeeld, een parelketting past mooi bij een jurk met parels, terwijl een diamanten ketting goed werkt met kristallen versieringen. Eigenlijk heel vanzelfsprekend!

Kijk naar trends op het gebied van sieraden

Of laat trends juist helemaal links liggen, het is maar net wat je zelf graag wil. Het is geen must om trends te volgen, maar het kan je wel helpen met het vinden van de perfecte ketting. Parelkettingen zijn bijvoorbeeld erg in trek en bieden een mooie afwisseling ten opzichte van diamanten. Ook kettingen met unieke vormen zoals bloemen en harten zijn trendy, net als gekleurde edelstenen voor een vleugje kleur.


Ga naar Sieraden professionals & laat je inspireren


Met deze tips vind je vast en zeker de perfecte ketting bij jouw trouwjurk!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation