De mooiste trouwkapsels

De wereld van trouwen wordt almaar uitgebreid. Nieuwe ontwerpen jurken, bruidskapsels, accessoires, sieraden… noem maar op!

Nu vonden wij het wel een leuk idee om onze persoonlijke favoriete bruidskapsels te laten zien. Gewoon, voor de gezelligheid. Bovendien hebben we voor elke haarlengte een aantal trouwkapsels uitgekozen, dus jij kan hier ook inspiratie uit halen!

Bruidskapsels voor lang haar


Ik noem het zelf de waterval; een prachtig kapsel met nonchalante, halfwilde krullen die schuin over je schouder valt. Prachtig te versieren met kleine bloemen, een bloemenkrans op je hoofd of curlies. Een rustiger variant op onze zogenoemde waterval is stijl haar met zachte krullen.


De lokken vallen aan beide kanten van je schouders. Je kunt een schuine lok erbij nemen of een rechtgeknipte pony. Dit kapsel is op zichzelf al mooi zonder enige accessoires, maar ook kleine bloemen staan erg mooi. Houd de accessoires simpel en klein en laat het kapsel de meeste aandacht opeisen.

Andere trouwkapsels voor lang haar zijn bijvoorbeeld de knotten. Je draait je haar nonchalant of juist strak in elkaar met een prachtige speld of ander sieraad. Ook de fleurige bruidskapsels waarbij je lokken vallen alsof er geen enkele moeite voor is gedaan zijn erg populair tegenwoordig.

Bruidskapsels voor halflang haar


Als er één bepaald soort kapsels is waar wij gek op zijn, zijn het de wilde natuurachtige trouwkapsels. Met halflang haar kun je met enige expertise een geweldig kapsel maken dat doet lijken alsof je door een storm hebt gelopen – maar dan ontzettend awesome. Sexy en wild, dat is de juiste benaming voor dit soort trouwkapsels. Daar zijn heel veel varianten op te verzinnen, van iets minder stormachtig tot gestyled wild. Wat we ook veel zien bij halflang haar zijn trouwkapsels met een rustige bovenkant en onderaan lekkere krullen of getoupeerd haar.

Trouwkapsels voor kort haar


Een lekker bosje krulletjes op je hoofd of juist pittige stekeltjes. Ook met kort haar kun je heel gave trouwkapsels maken! Heel hip en voor maar weinig mensen weggelegd: een strak en platgekamd kapsel in een hoogblond kleurtje.


Ook heel mooi: een rondgestyld kapsel waarbij je voorlok schuin richting je oor loopt. Ook bij de korte kapsels komen er een paar wilde trouwkapsels om de hoek kijken, van nonchalant galant tot extra wild! Of een lekkere grote kuif die naar achter is gekamd. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je meer afbeeldingen van bruidskapsels zien? KIJK HIER...

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation