Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

De beste tips voor je dagindeling bruiloft met kinderen

Hebben jullie kids en wil je hen zoveel mogelijk betrekken bij de bruiloft? In dit artikel delen we de beste tips voor een bruiloft overdag met kinderen.

Trouwen als gezin

Als jullie gaan trouwen en je hebt al kinderen, dan voelt het misschien meer als een verbintenis van jullie als gezin dan enkel als koppel. Niet meer dan logisch dat je de kinderen zoveel mogelijk betrekt bij deze grote dag!


Bekijk ook De leukste kindvriendelijke trouwlocaties met speeltuin door heel Nederland


Welke kleding is geschikt voor je kind op de bruiloft?

De ervaring leert dat kinderen het liefst iets aantrekken wat lekker zit. De kunst is dus om samen iets uit te zoeken dat past bij jullie kleding én tegelijk niet te stijfjes of chique is. Koop iets waar de kids lekker in kunnen bewegen. Of kies een setje voor de ceremonie en kleed ze daarna om in meer draagbare kleding.

Kies voor een kindvriendelijke trouwlocatie

Heb je een prachtig kasteel op het oog om te trouwen, maar is er niets te beleven voor de kids? Zoek dan toch nog even door naar een alternatief waar de kinderen zich ook goed kunnen amuseren.

Activiteiten voor kinderen tijdens de bruiloft

Maak een speciale kinderhoek waar de kinderen lekker kunnen spelen, kleuren of een filmpje kunnen kijken. Zijn er veel kleine kinderen bij deze dag? Overweeg om een oppas in te huren die zich speciaal bezighoudt met de kinderen: dat geeft een onbezorgd gevoel! Je kunt er ook voor kiezen om speciaal entertainment voor de kinderen te regelen. Denk aan een clown die kan toveren met ballonnen of iemand die de kinderen prachtig schminkt. Een springkussen is ook altijd een schot in de roos. Ook dan is wel toezicht (bijvoorbeeld van een oppas) nodig voor de veiligheid.

Denk ook aan een goodiebag voor de kinderen op jullie bruiloft

Maak goodiebags voor de kids. Met bijvoorbeeld een kleurboekje en kleurtjes, een stuiterbal, wat lekker snoep en natuurlijk een bellenblaas.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation