Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Lijkt het jullie leuk om getrouwd te worden door een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand? De buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand wordt ook wel kortweg een BABS genoemd. Iedereen kan een BABS worden, dus ook je moeder, je beste vriend of vriendin of je zus. Dat maakt de bruiloft een stuk persoonlijker en emotioneler!

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand


De gewone ambtenaren waar iedereen vroeger gebruik van maakte hebben het vaak veel te druk om een huwelijksvoltrekking heel persoonlijk te maken. De buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand kan dat echter wel. Deze ambtenaar is namelijk niet werkzaam bij de gemeente en kan voor één dag aangesteld worden om een huwelijk te sluiten. Dit maakt het mogelijk om van iedereen een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand te maken als jullie graag getrouwd willen worden door een bekende. Hoewel dit super bijzonder en persoonlijk is, moet je er wel altijd rekening mee houden of de persoon in kwestie wel zo’n zware taak als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand op zich wil nemen. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je ook kiezen voor een zelfstandige buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

Zelfstandige trouwambtenaar


Je kunt dus iedereen uit je familie- of vriendenkring vragen om een BABS te worden en jullie te trouwen. Mochten jullie dat niet willen, maar wel een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand in willen schakelen, denk dan eens aan een zelfstandige trouwambtenaar. Zij zijn de BABS van één gemeente, maar kunnen voor één dag ook door een andere gemeente worden aangewezen om huwelijken te sluiten. De zelfstandige buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand is een expert in persoonlijke huwelijksvoltrekkingen. Uiteraard gaan ze hiervoor met jullie in gesprek. Wist je dat je zelf ook heel gemakkelijk een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand kunt worden? Je hoeft alleen maar een aanvraag in te dienen (als bruidspaar) bij Burgerzaken in het gemeentehuis. De BABS in spe moet een verklaring van goed gedrag hebben. De rechter beëdigt na goedkeuring van de papieren de persoon die BABS wil worden. De kersverse buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand krijgt dan uitleg hoe een geldig huwelijk te sluiten. Super leuk!

Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation