Bruidsjurk kopen: van etalage naar altaar

Een trouwjurk koop je nooit kant en klaar in de bruidswinkel, daarom is de zoektocht soms zo moeilijk. Was het maar zo gemakkelijk dat je gewoon de jurk kunt aanwijzen die je mooi vindt en dat hij direct past en prachtig staat. Er komt heel wat werk bij kijken, wij gaan je vertellen hoe het precies verloopt!

Voor je de trouwjurk voor het eerst past


Vol energie spring je in de auto met je vriendinnen, zussen en moeder, klaar om de jurk van je dromen te vinden! Voor je echter goed en wel aan je zoektocht kunt beginnen, moet je zelf al wat dingen hebben geregeld. Eén ding daarvan is je bruidslingerie en je bruidsschoenen. Deze neem je altijd mee (en doe je aan, natuurlijk) wanneer je trouwjurken gaat passen. Als je zonder je bruidslingerie en je bruidsschoenen een jurk past, kan deze ineens heel anders uitvallen (lees: slecht passen) bij andere lingerie of andere schoenen. Beslis ook welke bruidsaccessoires je graag wil dragen, zoals sieraden, haaraccessoires en bruidstasje.

Eerste keer trouwjurk passen


De eerste keer trouwjurken passen gebeurt ongeveer zes weken voor de bruiloft. Dat kan natuurlijk eerder, als je zeker weet dat je lichaam niet zal veranderen tijdens de resterende tijd voor de bruiloft. Neem een vriendin mee met arendsogen en vergeet wederom niet je bruidsschoenen en –lingerie plus alle accessoires die je hebt gekocht, zodat je kunt zien hoe de totale look eruit ziet. Tijdens deze afspraak bekijk je twee dingen: of de jurk de juiste maat, kleur en design heeft en of de naaister een goed beeld heeft van wat er moet worden aangepast. Zodra je de jurk aan hebt, zou de naaister plekken moeten zoeken die moeten worden aangepast of worden ingenomen of verkort of verlengd moet worden. Kijk scherp naar hoe de jurk valt, zijn er ergens rare bobbels of vouwen? Bekijk de naden, borduursels en kralen, is alles goed vastgenaaid? Bekijk de jurk vanuit verschillende hoeken en vraag desnoods om een extra spiegel. Spreek het uit als je iets niet mooi vindt (niet verlegen zijn!), dan kan de naaister het nog aanpassen. Voor je vertrekt, maak je een tweede afspraak om nog eens te passen met dezelfde naaister.

Tweede keer trouwjurk passen


Ongeveer een maand voor de bruiloft pas je jouw jurk voor de tweede keer. Breng wederom je lingerie, schoenen, sieraden en accessoires mee en een vriendin met een scherp oog. Als je nog twijfelt over verschillende sieraden en accessoires, neem alles mee zodat je kunt wisselen. Maak een foto van elke look, zodat je ook later nog verschillende stijlen met elkaar kunt vergelijken. Daarnaast check je of al je aanmerkingen van de eerste keer passen zijn verwerkt en of je gemakkelijk kunt bewegen in je jurk. Blijft je jurk in shape als je beweegt? Krijgt de jurk geen rare vormen of rimpels of vouwen? Bij een lange jurk tot de grond, moet de zoom van de jurk net over je schoenen gaan. Heb je nog iets waarover je niet tevreden bent? Spreek het uit! Blijf aanpassen tot je volledig tevreden bent.

Laatste keer trouwjurk passen


Vraag bij deze laatste keer passen of je bruidsmeisje mee gaat. Dit is voor haar een goed moment om te leren hoe ze met je jurk om moet gaan, of je hulp nodig hebt bij het toiletteren, of de jurk goed neergelegd moet worden nadat je hebt gelopen en hoe ingewikkelde knoopjes of strikken werken. Dit is ook het moment om de allerlaatste kleine aanpassingen te laten doen. Vraag ook of je een strijkijzer mag gebruiken en op welke setting, of dat je de jurk moet laten stomen. En wat moet je doen als er iets op de jurk wordt geknoeid? Welke producten mag je echt niet gebruiken?

Trouwjurk ophalen van de bruidswinkel


Na de laatste keer passen, maak je een afspraak wanneer je de bruidsjurk op kunt halen. Dit moet sowieso twee weken voor je bruiloft zijn. Als je de jurk hebt opgehaald, pas ‘m dan voor de allerlaatste keer, vooral als het al een tijdje geleden is dat je ‘m hebt aangehad. Twee weken geeft je naaister de ruimte om nog eventuele aanpassingen te doen voor het geval je bent afgevallen of bent aangekomen.

Bruidsjurk bewaren tot bruiloft


In de laatste twee weken voor de bruiloft moet je de jurk goed bewaren. Daar zijn gelukkig services voor. Zoek ruim op tijd een bedrijf met goede beoordelingen uit die deze service aanbiedt. Ook na de bruiloft kan je gebruik maken van de diensten van zo’n bedrijf. Begin hier zo snel mogelijk mee, vooral als er vlekken in je jurk zijn gekomen. Ga je direct na de bruiloft op huwelijksreis? Schakel een professional in die jouw bruidsjurk veilig en schoon bewaart tot je terug bent.

Sanne van BortelBruiloftsmake-up 2018: think pink!


Wanneer het op bruiloftsmake-up en eigenlijk alle soorten make-up aankomt: less is more. Je wil niet over de top in de make-up zitten op je bruiloft, vooral niet als je de foto’s nog jarenlang bekijkt. Gelukkig past de make-up trend van 2018 helemaal bij het less is more-idee, namelijk: think pink! LEES MEER...


Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation