Baby mee naar trouwceremonie van je vriendin?

Een Amerikaans bruidsmeisje dat haar baby in een draagdoek bij zich wilde houden tijdens de trouwceremonie van haar vriendin, kreeg op social media de nodige kritiek over zich heen. Toch waren er ook voorstanders van haar idee. Wat vind jij; is een baby meenemen naar de ceremonie een goed idee?

Baby mee naar trouwceremonie van je vriendin?

Baby bij de trouwceremonie?


Wie een kind heeft, weet hoe lastig het vaak is om – zeker in het begin – letterlijk afstand te nemen. Het liefst ben je er de hele tijd bij, om te checken of de baby lekker slaapt, geen honger heeft of verzorgd moet worden.

Baby mee naar trouwceremonie van je vriendin?

Lichte slaper?


Je eerste idee is daarom misschien om de baby natuurlijk mee te nemen naar de ceremonie. Of dit een goed idee is, ligt helemaal aan wat voor baby je hebt en het tijdstip van de ceremonie. Weet je dat het kleintje waarschijnlijk lekker doorslaapt en vind je het daarom fijn om hem of haar mee te nemen? Doen! Maar is je baby een lichte slaper en is de kans groot dat de ceremonie wordt onderbroken door gehuil…? Denk er dan nog eens goed over na. Als je naar buiten moet lopen met een huilend kind, mis je immers zelf ook een belangrijk moment in het leven van je familie of vrienden.

Baby mee naar trouwceremonie van je vriendin?

Maak het bespreekbaar


Het is in ieder geval goed om je ideeën en twijfels te bespreken met het bruidspaar. Vinden zij het helemaal niet erg als er een kans bestaat dat de kleine gaat huilen tijdens de ceremonie? Dan is het natuurlijk goed! Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat de baby goed verzorgd is en laat niets aan het toeval over. Vraag vooraf of er een goede plek is om de wandelwagen neer te zetten bijvoorbeeld. Want het kan natuurlijk ook juist super leuk zijn als jullie kleintje bij de ceremonie kan zijn. Hij of zij hoort immers ook bij de familie of vriendenkring, en het is heel mooi als jullie baby ook op de foto’s staat.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation