Laat je kinderen meehelpen met het huwelijksaanzoek

Heb je al kinderen? Dan is er niets zo leuk dan hen te betrekken bij de trouwplannen. Niet alleen op de grote dag zelf kunnen ze een mooie rol vervullen; het kan ook heel leuk en ontroerend zijn om hen te betrekken bij het aanzoek.


Hoewel het vroeger niet zo gebruikelijk was, krijgen veel stellen tegenwoordig kids voordat ze in het huwelijksbootje stappen, of hebben ze al kinderen uit een vorige relatie. Niets zo mooi als de kids ook uitkijken naar jullie grote dag. Door hen vanaf het begin mee te laten delen in jullie plannen, voelen ze zich betrokken. En voor jullie zelf is het natuurlijk ook een onvergetelijk moment om hen bij het aanzoek te hebben!

Knutselen


Maar hoe doe je dat dan, de kinderen een rol laten spelen in het aanzoek? Maak bijvoorbeeld een groot bord waar de vraag ‘wil je met me trouwen?’ opstaat en laat dat door de kids versieren.

Bakken en kokerellen


Bak een taart met de kids of laat ze mee koken. Koop een bord waar je met porseleinverf dé vraag op zet. Is het taartje of jullie diner bijna op…? De vraag komt vanzelf in zicht.

Fluisteren


Heel lief is het als het kind uit naam van jou de vraag in het oor van je aanstaande fluistert, voordat je die zelf daarna uiteraard nog eens formeel herhaalt…

Shirtje


Is het kindje nog erg klein? Laat dan een shirtje drukken met daarop dé vraag en trek dat hem of haar aan. Hoe dan ook: er zijn allerlei manieren om de kids mee te laten helpen bij het aanzoek. Maak er wat moois van!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation