Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

De traditie en symboliek van trouwringen

Trouwringen symboliseren jullie oneindige liefde voor elkaar. Het is dan ook niet zo gek dat het schuiven van de ring om elkaars vinger na het jawoord een bijzonder mooi en symbolisch moment van de huwelijksdag is. Het uitwisselen van trouwringen is een van de oudste huwelijkstradities die er zijn. Waar en hoe is deze traditie eigenlijk ontstaan?

De traditie en symboliek van  trouwringen

De traditie


De trouwring was heel vroeger een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw, als bewijs van zijn eeuwig durende liefde voor haar. De man droeg in het begin zelf nog geen trouwring, dit deed hij pas vanaf de 19e eeuw. De ring was een teken van verbondenheid naar elkaar, je was niet meer vrij.

De symboliek


De ronde en oneindige cirkel staat symbool van de eeuwigheid. Er is geen begin en er is geen eind. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor- en tegenspoed.

Een echte trouwring wordt gegoten zonder dat er een naad in de ring komt. De echte ronde vorm die zo ontstaat, staat symbool voor het oneindige en voor eeuwige trouw.

 

 
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation