Het cadeau voor de bruidegom van de bruid

Staat jullie trouwdag bijna voor de deur en ben je nog op zoek naar een speciaal, uniek cadeau voor je aanstaande echtgenoot? Het is een steeds vaker voorkomende traditie dat het bruidspaar elkaar een cadeautje geeft vlak voordat ze in het huwelijksbootje stappen. In dit artikel geven we enkele ideeën over het cadeau voor de bruidegom van de bruid!

Pre wedding cadeau


Het ‘pre wedding cadeau’ zoals dat zo mooi heet komt dus steeds vaker voor. Je kunt één van je bruidsmeisjes (als je die hebt) of de ceremoniemeester inschakelen om vlak voor de bruiloft een cadeautje af te leveren bij je aanstaande hubby. Dit is trouwens ook een leuke manier om toch even contact te hebben met elkaar, ondanks dat je elkaar traditioneel niet mag zien voor de bruiloft begint. Het kan een lieve brief zijn, maar ook een mooi sieraad of iets persoonlijks waarvan alleen jullie weten wat het betekent. Een soort ‘ik denk aan je’ of ‘ik kan niet wachten om met je te trouwen’. Mooi gebaar, toch?

Uniek huwelijkscadeau geven


Nu zit je misschien te denken: dat wil ik ook, maar wat geef ik hem dan? Vaak wordt er een sieraad gegeven, zowel aan de bruid als aan de bruidegom. Voor de bruidegom is dat vaak wat lastiger uitzoeken. Denk aan een stoere ketting of armband van zwart metaal of leer. Een mooi horloge kan natuurlijk ook. Je weet zelf het beste wat jouw liefje mooi vindt. Niet zo’n sieradenman? Dan kan je ook een gepersonaliseerde sleutelhanger halen die matcht met je eigen sleutelhanger of bijvoorbeeld een gegraveerde pasjeshouder (als hij die gebruikt). Een set mooie manchetknopen doet het ook altijd goed!

Leuke verrassing voor de bruidegom


Wil je een bijzonder momentje samen voor je gaat trouwen? Vul samen een tijdscapsule en begraaf deze op een plek waarvan je (bijna) zeker bent dat je er over 5, 10 of hoeveel jaar dan ook naar terug kunt keren om het op te graven. In de capsule kun je allerlei dingen stoppen die met jullie bruiloft heeft te maken. Bedervelijke dingen kun je natuurlijk het beste achterwege laten, maar je kunt best tastbare herinneringen erin stoppen en bijvoorbeeld een lief briefje naar elkaar schrijven! Niet de plek vergeten waar je het hebt begraven...

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation