Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Feitjes die je niet wist over jouw kleur ogen...

Het mensenoog kan tien miljoen verschillende kleuren onderscheiden, maar hoeveel soorten oogkleuren bestaan er? Verschillende kleuren ogen worden veroorzaakt door pigmentatie in de iris en reflectie van licht.

Hoe maak je jouw ogen het mooist?

Er bestaan ontelbaar verschillende soorten ogen. Bijzondere kleuren komen vaak voorbij, maar weet je welke kleur het vaakst voorkomt? En dan zijn er natuurlijk nog de mensen met verschillende kleuren in hun ogen, heterochromie. Heterochromie is het resultaat van een tekort of juist overvloed aan melanine in de ogen. Heterochromie is erfelijk.

De meest voorkomende oogkleur is bruin

Een grotere concentratie van melanine zorgt voor een bruine kleur. Bruine ogen bevatten daardoor ook meer melanine dan elke andere oogkleur. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met (licht- of donker)bruine ogen zelfverzekerder zijn en dat ze aantrekkelijker gevonden worden.De meeste mensen hebben bruine ogen. Behoor jij ook tot dit deel van de bevolking? Gebruik dan voor je bruidsmake-up vooral blauwe of paarse oogmake-up. Hierdoor zullen je ogen stralen!

Melanine bepaalt oogkleur

Hoe kan het dat de ene blondine blauwe ogen heeft, de andere bruine, en anderen variaties hierop? Melanine speelt een grote rol in de kleurbepaling van je ogen. Melanine zorgt ervoor dat je donker- of lichtbruine ogen hebt, of donker- of lichtblauwe ogen, of grijze of zelfs ‘zwarte’ ogen. Alle andere kleuren daartussen (blauw, groen, rood, violet) verschijnen dankzij lichtreflectie, en bestaan niet in de ogen zelf. Echte zwarte ogen bestaan overigens niet, alleen zo donkerbruin dat het zwart lijkt.

Leuke feitjes over oogkleur

Wist je dat je oogkleur te verbinden is met je karakter? Zo schijnen mensen met groene ogen enthousiaster te zijn. Een groene oogkleur verschijnt door een combinatie van een lage concentratie melanine gecombineerd met amberkleur. Mensen met een grijze oogkleur komen meestal uit Noord- of Oost-Europa. Een rode oogkleur is hoogst ongewoonlijk en komt niet vaak voor. Het ontstaat door een gebrek aan melanine – bij albinisme komen rode ogen voor.

Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation