Checklist: Online diamanten trouwring kopen in 5 stappen

Diamanten trouwring kopen? Een schitterende keuze, letterlijk en figuurlijk, maar als je online een diamanten trouwring koopt, moet je wel op een paar zaakjes letten. Laat je goed informeren en onthoud: lijkt de prijs te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Met deze checklist voorkom je een miskoop.

Welke vorm diamant?


Tip één bij online een diamanten trouwring kopen: weet wat je wil. Het kan maar zo zijn dat het aanbod diamanten trouwringen je duizelt en voor je het weet, heb je geen idee meer naar wat je eigenlijk zoekt. Het is natuurlijk wel handig om te weten wat de ringdrager mooi vindt, dus wat jouw partner graag om zijn of haar vinger zou willen hebben. Bedenk dus van tevoren welke vorm diamant je eigenlijk zoekt. Weet je het niet en moet het een verrassing zijn? Speel dan safe en kies voor een ronde diamant of een prinsesvormige diamant.

Aantal karaat diamant


Bij het uitzoeken van een diamanten trouwring speelt geld natuurlijk wel een rol en daarbij ook het aantal karaat van de diamant. Stel daarbij een minimum voor jezelf of schat in wat je partner een minimum aantal karaat zou vinden. Iemand die diamanten ringen van 1 karaat prachtig vindt, kan teleurgesteld zijn door ringen met minder karaat.

Zuiverheid van de diamanten trouwring


Als je de vorige twee keuzes voor jezelf hebt gemaakt, dan kijk je naar de helderheid of zuiverheid van de diamanten trouwring. Door verschillende opties te bekijken kan je de ring afstemmen op het budget dat je in je hoofd hebt. Daarna kun je nog kijken naar de kleur, en pas daarna kijk je naar de slijpvorm van de diamanten ring. Ben je nog niet dichtbij je budget? Dan kan je nog eens kijken naar het aantal karaat. Als je minder dan tien procent van het gewicht vermindert, zal je nauwelijks een verschil merken, althans niet met het blote oog.

Diamanten trouwring voor kleiner budget


Zit je na bovenstaande aanpassingen nog niet binnen je budget? Dan kan je nog eens kijken naar het verminderen van de zuiverheid, de kleur en de slijpvorm. Bij ronde diamanten kies je maximaal voor ‘good’ en andere vormen kan je maximaal gaan tot ‘fair’. Vind je het nog te duur? Of je moet je budget heroverwegen of je moet het aantal karaat aanpassen. Een geheel andere ring kan natuurlijk ook. Diamanten trouwringen blijven erg kostbaar. Succes met de zoektocht!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation