Autoverzekering afsluiten met je partner? let hier op

Veel mensen hebben last van hoge premies. De premies van een autoverzekering zijn de laatste jaren hard gestegen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar een manier om toch een goede en goedkope autoverzekering af te sluiten. Een van deze manieren is het afsluiten van een autoverzekering op de naam van je partner, dit kan namelijk voordelen hebben. Hoe dit precies werkt en waar je op moet letten, lees je hier.

Autoverzekering afsluiten met je partner? let hier op

Voordelen van een autoverzekering via je partner


De reden dat mensen dit doen is omdat zij zelf een hogere premie moeten betalen. Bijvoorbeeld omdat zij nog niet zo lang geleden een ongeluk hebben gehad of omdat zij geen schadevrije jaren hebben doordat zij nog jong zijn. Door een verzekering af te sluiten op naam van de partner die wel een lage premie heeft, kun je meeliften op dit succes. Het is hierbij wel belangrijk dat je partner is ingeschreven op hetzelfde adres, anders is dit niet mogelijk.

Autoverzekering afsluiten met je partner? let hier op

Mag je een autoverzekering afsluiten voor je partner?


Mag je eigenlijk wel een autoverzekering afsluiten op de naam van je partner? Het antwoord daarop is heel simpel, verzekeraars vinden dat namelijk geen probleem. Je kunt dit op twee manieren doen, je kunt de verzekering gewoon afsluiten of gebruik maken van een tweede autoregeling. Wanneer je kiest voor deze regeling kun je extra korting krijgen. Het is alleen wel noodzakelijk dat je beide auto’s onderbrengt bij dezelfde verzekeraar. Verzekeraars gaan er hoe dan ook vanuit dat wanneer je op hetzelfde adres staat ingeschreven, jullie allebei van de auto gebruik maken. Daarom vinden zij het geen probleem dat je een verzekering afsluit voor je partner.

Autoverzekering afsluiten met je partner? let hier op

Schadevrije jaren


Het is een groot voordeel dat je een stuk minder premie betaald als je een verzekering afsluiten op naam van je partner maar het heeft ook nadelen. Je bouwt namelijk zelf geen schadevrije jaren op omdat er geen verzekering op je eigen naam staat. Op het moment dat je later alsnog een verzekering wilt afsluiten zul je een hoge premie moeten betalen. Daarnaast kan het voor de partner die de verzekering op naam heeft staan ook nadelen hebben. Als er schade wordt gemaakt heeft dit invloed op zijn schadevrije jaren, hierdoor zal de premie omhoog gaan. Het heeft dus zo zijn voor en zijn nadelen, maar voor veel mensen is dit een goede optie. Als je dit ook wilt doen kun je op Autoverzekering.nl, verschillende verzekeringen vergelijken.
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation