Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Notaris zoeken voor huwelijkse voorwaarden

Zoeken jullie een notaris om de huwelijkse voorwaarden vast te leggen? Dan is het waardevol om te weten dat de prijzen per notariskantoor enorm kunnen verschillen. Ook wat de notaris allemaal voor je doet, verschilt per prijzenpakket. Het ene kantoor kan daardoor goedkoop lijken. Kijk dus goed wat je krijgt voor de prijs als je notarissen gaat vergelijken! In dit artikel vertellen we wat de notaris allemaal voor je doet en welke prijzen gangbaar zijn.

Hoe vind ik een goede en betaalbare notaris?


Een goede én betaalbare notaris vinden doe je door simpelweg even te zoeken. Neem niet de eerste de beste in de arm, maar doe je research en vergelijk prijzen en werkzaamheden. Via verschillende websites kun je eenvoudig prijzen vergelijken en gratis offertes opvragen. Zo is de notaris in Vaassen goedkoper (€ 530,-) dan in Rotterdam (€ 775,-), maar je gaat natuurlijk niet helemaal naar de andere kant van het land voor een notaris. Wat je bespaart aan notariskosten, geef je dan wel weer uit aan brandstof. Het beste beeld krijg je door offertes op te vragen. Een offerte is in de meeste gevallen gratis, het kost je alleen een beetje tijd en speurwerk. Kijk goed naar wat de notaris aanbiedt voor die prijs. Vervolgens kun je goed vergelijken en een keuze maken!

Wat legt de notaris allemaal vast?


Sinds januari 2018 trouw je automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Alles wat je vóór het huwelijk hebt opgebouwd (schulden, bezittingen en vermogen), blijft van jezelf. Alles wat tijdens het huwelijk wordt opgebouwd, is van jullie samen. Dit wordt ook verdeeld bij een scheiding. Maar wil je zelf precies bepalen wat je deelt met je partner? Dan moet je naar de notaris. De notaris legt o.a. de volgende dingen voor jullie vast:

  • Bezittingen en schulden

  • Kinderen

  • Eigen bedrijf

  • Overlijden

  • Scheiden

Maak je vragenlijstje voor de notaris


Verder speelt de notaris een adviserende rol en is altijd onpartijdig. Beide partners moeten het volledig eens zijn met de afspraken/regelingen en een handtekening zetten. Als je de huwelijkse voorwaarden wil aanpassen, moet je weer naar de notaris, dus maak van tevoren een lijstje en denk goed na over wat jullie precies willen. Dit lijstje kun je prima meesturen als je om een offerte vraagt. Succes met het zoeken van de notaris.

Tekst: Sanne van Bortel
Gerelateerde artikelen
Aan het laden...

Einde van de content

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation