Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Kosten testament huwelijk

De meeste mensen laten een testament opmaken zodra ze getrouwd zijn. Een testament laat je opmaken bij een notaris en de kosten van een testament verschillen dan ook heel erg. De notaris mag namelijk zelf bepalen wat zijn tarief is

Een testament opstellen

Voordat je naar de notaris stapt om je testament op te laten stellen is het verstandig om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Een notaris bepaalt zijn eigen tarief en de kosten van een testament kunnen dan ook best verschillen. Daarnaast hebben de kosten van het testament te maken met wat je wensen zijn. Je kunt altijd van tevoren een offerte aanvragen, zodat je ongeveer weet wat je kwijt zult zijn. Naast het vergelijken van notarissen voor de kosten van een testament, is het vergelijken ook goed om de kwaliteit van de testamenten te bepalen.

Tips voor het maken van een testament

De kosten van een testament laten opmaken verschillen ook per regio. Een tip: je bent niet verplicht om in je eigen regio een notaris te vinden en bij hem een testament op te laten stellen. Soms is het voordeliger om een eindje verderop te zoeken dan in je eigen regio te blijven. Nog een tip: bespaar niet op een testament. Het is je laatste wil en het is erg belangrijk om dit goed te regelen. Laat je goed informeren en vergelijk voldoende notarissen. De kosten van een testament zijn uiteindelijk minder belangrijk dan de kwaliteit!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation