Doe inspiratie op voor het thema van je bruiloft

Weet je nog niet welk thema je op de bruiloft wil hebben? Er is zoveel keuze! Dat maakt het kiezen niet bepaald makkelijker. Wij zetten in dit artikel een paar super leuke en hippe thema’s op een rijtje. Laat je inspireren en kies jouw bruiloftsthema!
thema van de bruiloft

Populairste bruiloftsthema’s


Voor het overzicht maken we even een lijstje met bruiloftsthema’s die de laatste jaren heel gewild bleken te zijn én hoe jij zo’n thema kan vormgeven op jouw bruiloft.

klassiek thema bruiloft

• Classy klassiek thema.

Traditionele kleding, misschien zelfs met een jaren (?) tintje. Heel netjes, tikje formeel. Trouwlocatie: kasteel.

bohemian thema bruiloft

• Bohemian thema.

Deze is enorm populair de laatste jaren! Denk aan boho, hipster, een beetje casual misschien. Bruidskapsels en bruidsboeketten zijn losjes in elkaar geflanst. Iedereen draagt wat hij comfi vindt. Trouwlocatie: botanische tuin

glamour thema bruiloft

• Glamour thema.

Innemend, schitterend, sparkly. Veel metallic kleuren. Alles net een beetje over de top. Grote bruidstaart, prinsessenjurk. Trouwlocatie is natuurlijk een herenhuis of villa.

country thema bruiloft

• Country thema.

Western, boerderij, denk aan cowboyboots en als decoratie hooibalen en misschien hier en daar een westernzweep. Trouwlocatie uiteraard een boerderij of ranch.

modern thema bruiloft

• Modern thema.

Denk aan strakke designs. Het is een speelse bruiloft qua kleuren. De trouwlocatie is een loft of luxe hotel op een hoge verdieping.

natuur thema bruiloft

• Natuurlijk thema.

Veel groen en andere tinten uit de natuur. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout, metaal, etc. De trouwlocatie is een open plek in het bos of een mooie tuin.

beach thema bruiloft

• Water of zeethema.

De trouwlocatie kan je al wel raden. Veel blauwe kleuren en uiteraard veel voorwerpen qua decoratie die verwijzen naar de zee of het water. Het voedsel kan je hier ook op aanpassen.

thema van de bruiloft art deco

• Art Deco thema.

Denk aan veel versieringen met grote veren en opvallende, metallic kleuren. Geometrische ontwerpen en een champagnetoren. Trouwlocatie: historisch museum.

thema van de bruiloft alternatief
Fotocredit: Christian Lathom-Sharp | Shutterstock.com

• Alternatief thema.

De bruid draagt dan wel wit, maar het bruidsboeket, haar bruidskapsel, of accessoires zijn opvallend en zeker anders dan normaal. Je ziet ook veel invloed van de bruidegom. Denk aan grappige verwijzingen naar zijn lievelingsfilms. Trouwlocatie: een oude bioscoop.

Weten jullie al welk thema jullie willen? Laat het ons weten, we zijn super benieuwd!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation