Afvallen met dieet

Je kunt gewicht verliezen door te afvallen met een dieet of veel te sporten. Of een combinatie van de twee, natuurlijk. Hoe meer je sport, hoe meer je kunt eten (hoera!). In de meeste gevallen hebben mensen niet zo veel tijd om te sporten en is afvallen met een dieet veel gemakkelijker. Toch?

Uitdaging


Helaas blijkt afvallen met een dieet in de werkelijkheid lastiger dan op papier wordt gezegd. “Ik verloor vijf kilo per week, alleen maar door niet te snoepen!” Laat je niet gek maken, want vijf kilo per week is echt heel veel en ook best ongezond. Gelukkig heb jij nog lang de tijd voor de bruiloft voor de deur staat en schakel je – heel verstandig! – een diëtist of coach in. Vooral wanneer je naast werk en hobby’s ook nog van alles moet zien te regelen voor de bruiloft, kan de stress en spanning toenemen. Zorg echter dat je sportmomentjes ziet als ontspanning en anti-stressmomenten. Ook al ga je maar een stukje wandelen. Een stukje wandelen van 500 meter is al tientallen keren gezonder dan op de bank zitten met een wijntje, hoe lekker dat soms ook is. En dat wijntje kan ook na dat wandelingetje nog wel, dan is het direct iets meer verantwoord.

Afvallen met dieet

Begeleiding


Afvallen met dieet gaat een stuk gemakkelijker als je er hulp bij hebt. Of nog beter: als je samen gaat afvallen. Kijk of je aanstaande man of een goede vriendin met je mee wil doen. Zij moeten er tenslotte ook goed uitzien in hun speciale outfits voor de bruiloft. Een professional die je helpt met afvallen door dieet weet precies wat jouw lichaam nodig heeft en wat je moet doen om jouw gewenste doel te behalen. Bovendien heb je dan een stok achter de deur en is de kans op terugval vele malen minder groot. Ook na het behalen van je doel kan de professional helpen om je ideale gewicht te behouden.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation