Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bedtijd! Meer tijd in bed maakt gelukkiger

Je hebt een thuis en kan doen wat je leuk vindt met je partner waarmee je gelukkig bent, maar toch mis je iets... Een bepaald gevoel. Een onderzoek van Oxford Economics en National Centre for Social Research laat zien door welke acht pijlers mensen gelukkig zijn.

Gelukkig(er) worden

Je lijkt alles te hebben wat je hart begeert, maar toch mis je iets. Wat dan? Uit het onderzoek naar een gelukkig leven bleek dat acht pijlers erg belangrijk zijn voor een leven waarin je niks mist. Deze pijlers zijn slaap, seks, carrière, gezondheid, interactie, sociaal leven, kinderen en relatie. Alles samen is een beetje hectisch en dat komt ook naar voren uit het onderzoek: mensen hadden het meeste behoefte aan meer slaap en seks. Mocht je het gevoel hebben iets te missen in je leven, kruip dan samen met je partner wat eerder in bed en blijf ’s ochtends eens een uurtje langer liggen. Maak dit tot je nieuwe routine en ontdek of je je daadwerkelijk beter voelt dan eerst.


Lees ook Samen slapen: is het gezond en wat doet het met je relatie?


Goede nachtrust maakt gelukkig

De onderzoekers keken vooral naar de verschillen tussen de groepen die lager dan gemiddeld scoorden en de groepen die hoger dan gemiddeld scoorden. Twee factoren hadden een grotere impact op een gelukkiger leven dan de andere factoren: slaap en seks. De kwaliteit van de nachtrust maakte het grootste verschil tussen de hoogste score en de laagste score. Van de mensen die hoog scoorden, gaf 60% aan goed uitgerust te zijn na een nacht slapen. Slechts 5% van de mensen die laag scoorden gaven hetzelfde aan. De best uitgeruste mensen scoorden 15% hoger op de schaal van gelukkig zijn dan de minst goed uitgeruste mensen. Dus, als je je even niet zo goed voelt, kruip lekker in bed!


Lees ook Op zoek naar de mooiste hotels in Amsterdam?


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation