Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welkomst speech voorbeeld bruiloft | Hoe maak je een welkomstwoord?

Een welkomstspeech voor je bruiloft kan zowel een emotioneel als vrolijk moment zijn. Het is een kans om je gasten te verwelkomen en de toon te zetten voor de rest van de dag. Maar hoe schrijf je zo'n speech? Geen zorgen, wij helpen je graag op weg met twee uitgeschreven voorbeelden. Laat je inspireren en geef jouw eigen draai aan je welkomstwoord!

Hoe schrijf je een welkomstspeech?

Een goede welkomstspeech bevat een paar belangrijke elementen:

Begroeting: Bedank je gasten voor hun aanwezigheid.
Persoonlijk verhaal: Vertel een kort verhaal of een anekdote die betekenisvol is voor jullie als koppel.
Dankbetuigingen: Bedank belangrijke mensen zoals ouders, getuigen en vrienden.
Vooruitblik: Geef een voorproefje van wat de gasten kunnen verwachten tijdens de bruiloft.
Afsluiting: Eindig met een positieve noot en een toast op een mooie dag.

Vind je het nog steeds lastig om bovenstaande punten in te vullen? Hier zijn twee voorbeelden van welkomstspeeches om je op weg te helpen:


Lees ook Grappige kant en klare speech bruiloft


Welkomst speech voorbeeld 1: Romantische speech

“Lieve familie en vrienden,

Welkom op deze bijzondere dag! Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie hier vandaag zijn om dit moment met ons te delen. Het betekent de wereld voor ons dat we deze dag kunnen vieren omringd door de mensen die we het meest liefhebben.

Wij willen graag een moment nemen om terug te kijken op onze reis samen. Van onze eerste ontmoeting op die regenachtige dag in het park tot dit prachtige moment hier vandaag. Jullie steun en liefde hebben ons altijd geïnspireerd en geholpen om de beste versie van onszelf te zijn.

We willen speciaal onze ouders bedanken. Jullie hebben ons laten zien wat echte liefde is en ons geleerd wat het betekent om elkaar onvoorwaardelijk te steunen. Ook willen we onze getuigen bedanken voor hun vriendschap en steun, niet alleen vandaag, maar door de jaren heen.

Vandaag vieren we niet alleen onze liefde, maar ook de geweldige gemeenschap van familie en vrienden om ons heen. We hebben een fantastische dag voor de boeg, vol met lachen, dansen en mooie herinneringen.

Laten we samen een glas heffen op liefde, vriendschap en de mooie toekomst die voor ons ligt. Proost op een onvergetelijke dag!”

Bovenstaande momenten die genoemd worden pas je natuurlijk aan naar jullie eigen verhaal, om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Hieronder nog een andere voorbeeld speech:

Voorbeeld 2: Vrolijk welkomstwoord

"Dames en heren,

Welkom op onze bruiloft! We zijn ontzettend blij dat jullie allemaal hier zijn om deze speciale dag met ons te vieren. We voelen ons gezegend met zoveel liefde en steun om ons heen.

Onze reis samen begon op een nogal ongewone manier – met een ruzie over wie de laatste donut mocht hebben. Gelukkig hebben we die ruzie bijgelegd en hebben we sindsdien veel gelachen en avonturen beleefd. Van onze spontane roadtrips tot de rustige avonden thuis, jullie hebben ons altijd aangemoedigd en gesteund.

We willen graag onze ouders bedanken voor hun onvoorwaardelijke liefde en steun. Jullie hebben ons laten zien wat het betekent om een sterk en liefdevol huwelijk te hebben. En natuurlijk willen we onze vrienden en getuigen bedanken voor alle onvergetelijke momenten en herinneringen die we samen hebben gedeeld.

We hebben een dag vol plezier en verrassingen gepland, en we kunnen niet wachten om deze met jullie te delen. Dus laten we genieten van het eten, dansen en alle mooie momenten die vandaag nog in petto heeft.

Op een prachtige dag en een stralende toekomst samen! Proost!"

Met deze voorbeelden kun je hopelijk een mooie start maken voor jouw eigen welkomstspeech. Je kunt er nog meer grappige momenten aan toevoegen als je dat graag wil, maar kies anekdotes die iedereen herkent - anders bestaat je verhaal uit ‘inside jokes’ en begrijpt niemand de humor erachter. Maak je speech ook niet te lang. En bovenal: wees jezelf, spreek vanuit je hart en geniet van elk moment. Veel succes en een fantastische bruiloft gewenst!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation