Wat zijn de belangrijkste dingen in een relatie?

Als je gaat trouwen, denk je natuurlijk dat die passie en liefde voor eeuwig zo sterk en goed voelen. Maar in iedere relatie komt vroeg of laat een dipje. In dit artikel leggen we je uit hoe je daar aan kunt werken.

Wat kun je doen om je relatie te verbeteren?


Heb je het gevoel dat jullie relatie een beetje in het slop zit? De eerste tip in zo’n geval: maak het bespreekbaar! Door open met elkaar te communiceren, kun je misschien al veel frustraties wegnemen bij elkaar. Misschien voelt je partner het ook, maar het kan ook zijn dat je geliefde juist niets in de gaten heeft. Ben je het er samen over eens dat het even wat minder gaat, kijk dan wat het vuur weer kan aanwakkeren. Samen plezier maken is een goede manier om elkaar weer leuker te vinden. Trek er op uit, ga een hapje eten samen of ontdek een nieuwe hobby. Soms is het juist ook goed om los van elkaar wat te ondernemen. Dan kom je opgeladen thuis en heb je elkaar wat nieuws te vertellen!

Hoe word ik een goede partner?


Begrip en respect voor elkaar is in iedere relatie belangrijk. Heeft je partner een razend drukke periode op het werk? Snap dat hij of zij dan tijdelijk extra moe en misschien ook kriegelig kan zijn. Werkstress eist vaak zijn tol. Probeer elkaar ook de ruimte te geven; leg elkaar geen ‘regels’ op. Als de één wat meer tijd voor zichzelf nodig heeft, respecteer dat en gun je geliefde die dag voor zichzelf.

Wat is normaal in een huwelijk?


Het is volstrekt normaal dat je in de dagelijkse praktijk tegen irritaties loopt. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. In het echte leven heb je immers altijd te maken met ups en downs. Iedereen die met elkaar samenleeft kent het: die verstopte afvoer, een grieperig kind of blikschade aan de auto… Dat soort tegenslagen kunnen de passie danig verstoren, maar weet dat anderen hier ook mee te maken hebben!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation