Vrijgezellenfeest? Wine & dine met je bruiloftsvriendinnen

Voor al je vriendinnen en bruiloftsmeisjes die je hebben geholpen met het plannen, coördineren en uitvoeren van het bruiloftsfeest wil je natuurlijk iets leuks doen om ze te bedanken. Een meidendagje is dan de perfecte manier om dit te doen. Vandaag bespreken we de wine & dine! Super gezellig en ook nog eens heel erg lekker.

Wine & dine met je bruiloftsvriendinnen

Wine & dine bij restaurant of café


Restaurants en café’s bieden allerlei soorten arrangementen aan, alles om meer gasten naar hun toko te lokken. Zo is ook ooit de wine & dine ontstaan: een totaalarrangement met een aantrekkelijke prijs, speciaal voor een vriendinnengroep. Onder het genot van heerlijke, bijpassende wijntjes krijg je de lekkerste gerechten voorgeschoteld. Een winnen recept voor een gezellige avond en tevens een mooie manier om je vriendinnen te bedanken voor alle hulp bij de bruiloft.

Wine & dine

Wie nodig je uit?


Natuurlijk nodig je de vriendinnen uit die hebben geholpen bij de bruiloft en eventuele bruidsmeisjes. Maar je moeder en zus mogen ook uitgenodigd worden, ook al hadden ze geen specifieke taak op de bruiloft zelf. Ze zijn er wel voor je geweest en daarnaast hebben ze eigenlijk standaard al een speciale rol als zijnde familie van de bruid. Bovendien is het hartstikke gezellig om ze ook uit te nodigen en alle vriendinnen weer te zien. Zo kan iedereen nog napraten over de bruiloft of, als de bruiloft nog moet komen, samen hypen over de grote dag.

Wine & dine restaurant

Wie betaalt de wine & dine?


In Nederland is het vrij gebruikelijk dat de bruid haar vriendinnen trakteert en dat is tevens de reden waarom er vaak alleen vriendinnen worden uitgenodigd die daadwerkelijk geholpen hebben bij de bruiloft (we blijven toch Nederlanders). In Amerika is het vrij normaal dat de moeder van de bruid zulke dingen betaalt en in sommige gevallen betalen ook de vriendinnen, maar dan is het vaak een vrijgezellenfeest. Overleg met je vriendinnen als je budget krap is, misschien willen ze allemaal een tientje inleggen of betalen ze de helft mee, dat scheelt dan al enorm!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation