Vier vragen die je huwelijk sterker maken

Wil je jouw relatie of huwelijk sterker maken? Pak dan een kop koffie of thee erbij en nestel je lekker op de bank met jouw liefje. Ga eens goed zitten voor deze vier relatievragen waarmee je jullie relatie versterkt.
relatie huwelijk verbeteren

Van welke gebeurtenis hebben jullie veel geleerd?


Geen enkele relatie loopt uit zichzelf op rolletjes. Een relatie of huwelijk is samen eraan werken, hoe suf dat ook kan klinken. Iedereen heeft wel eens ruzie, dat hoort er nu eenmaal bij. Het is de manier waarop je de ruzie oplost die zorgt voor een sterke relatie. Zie onenigheden als een kans om elkaar beter te leren begrijpen. Midden in de ruzie is het moeilijk om jezelf te verplaatsen in de ander, dus wanneer de gemoederen oplopen is het verstandig om even afstand te nemen van het conflict. Terugblikken op de ruzie kan heel leerzaam zijn wanneer jullie beide weer rustig zijn. Ga deze gesprekken niet uit de weg onder het mom van ‘ik wil het er niet meer over hebben’, want juist nu kun je kalm bekijken wat er mis ging, wat je de volgende keer anders kunt doen en wat je van elkaar verwacht op dat gebied.

Welke nieuwe activiteit wil je samen ondernemen?


In elke relatie komt op een gegeven moment de sleur om de hoek kijken. De vlinders in je buik zijn verdwenen en het dagelijkse leven met alle verplichtingen begint heel zwaar te voelen. De focus je partner vermindert. We leven naast elkaar in plaats van met elkaar. Tijd om iets samen te gaan doen, iets nieuws voor jullie beiden. Iets nieuws uitproberen zorgt ervoor dat je meer hormonen aanmaakt en dezelfde hormonen zorgen ook voor het saamhorigheidsgevoel. Met welke activiteit ga je nieuwe hormonen aanmaken?

Wat zou je doen als je met niemand rekening hoeft te houden?


Lastig te realiseren, want je hebt altijd wel iemand om rekening mee te houden. Het is echter een heerlijke manier om out of the box te denken. Wat wil je graag bereiken? Heb je nog een levenswens of –doel? Praten over deze wensen en doelen heeft een positieve impact op je relatie. Je leert elkaar nog beter kennen en wie weet, het hoeft niet bij dromen te blijven! Je partner kan je helpen met het bereiken van je diepste verlangens. Dat kunnen ook hele kleine dingetjes zijn, waar je enorm van kunt genieten.


Welke gewoonte wil je verbeteren?


Als je lang bij elkaar bent, heb je bepaalde gewoontes met en bij elkaar. Denk aan die kus als je afscheid neemt of elkaar weer ziet, maar ook samen eten of samen een serie kijken in bed voor het slapen gaan. Ook taken in het huishouden horen hierbij. Sta eens stil bij deze routines en gewoontes. De kans is groot dat je niet tevreden bent over sommige zaken. Praat daarover. Dat kan leiden tot een verbetering van de situatie en het killen van een vervelende gewoonte. Ook hier kunnen jullie elkaar weer helpen. Als de een gezond wil eten, is dat lastiger als de ander chips en chocolade pakt op jullie Netflix-avond. Slechte gewoonte! Killen dus. Snijd wat plakjes komkommer en paprika zodat je wel iets te snacken hebt. Succes!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation