Verlovingsringen zijn weer in!

Elke maand trouwen er duizenden mensen. Al deze newlyweds hebben ook een aanzoek gedaan en verreweg de meeste daarvan zijn in december van het vorige jaar op één knie gegaan. Hoe zit het dit jaar met de aanzoeken en de bijhorende felbegeerde verlovingsring?

Aanzoek met verlovingsring


De financiële toestand van Nederland was een tijdje minder goed en dat viel ook goed te zien aan de verkoop van verlovingsringen. Trouwen werd überhaupt al even op de lange baan geschoven, want veel mensen trouwen uit liefde en zien het niet meer als een must of sociale verplichting. Trouwen is dus voor veel mensen een luxedingetje geworden en wordt gemakkelijker uitgesteld.

Verlovingsring nu weer populair


Hoewel de statistieken over bruiloften niet veel zijn veranderd ten opzichte van vorig jaar, is de verkoop van verlovingsringen in 2018 wel weer omhoog gegaan. Een aanzoek kan je natuurlijk prima zonder verlovingsring doen, vanwege een beperkt budget hebben veel mensen dat blijkbaar ook gedaan. Dit jaar gaat het echter steeds beter met ons en kopen we weer graag een prachtig ringetje voor ons liefje.

Trouwen uit liefde


Uit cijfers van het CBS blijkt dat vorig jaar maar liefst 64.402 mensen zijn getrouwd. De meeste aanzoeken worden gedaan in december. Dat verbaast ons niets, want december is de meest romantische maand van het jaar. Je hebt Sinterklaas (lees ook ons artikel over een aanzoek doen tijdens Pakjesavond!), kerst en natuurlijk oud & nieuw. Talloze opties om een grandioos aanzoek te doen.

Populaire trouwmaanden


Ook in 2018 stappen we massaal in het huwelijksbootje, vooral in augustus (9106 bruiloften!) en in juni (8907 bruiloften). Daarnaast is september een hele populaire maand om in te trouwen (8742) en doen mei en juli het ook goed met ongeveer 6500 bruiloften. In de rest van de maanden werd er gemiddeld 3100 keer getrouwd. Een stuk minder, maar nog steeds erg veel. In welke maand gaan jullie trouwen?

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation