Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in Antwerpen | Trouwtarieven & meer huwelijksformaliteiten

Oh la la, willen jullie trouwen in het Bourgondische Antwerpen? Wij helpen je op weg met de voorbereidingen om te kunnen trouwen in deze bruisende stad.

Willen jullie een huwelijksvoltrekking in Antwerpen?


Dat snappen wij wel, want trouwen in Antwerpen is super romantisch. In deze stad torent de 123 meter hoge toren van de gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal boven jullie uit!

Aangifte doen in Antwerpen


Plannen om te trouwen in Antwerpen? Doe minstens veertien dagen voor de geplande huwelijksdatum aangifte bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Op de site van de gemeente lees je welke documenten jullie moeten meenemen, zoals onder andere een kopie van de geboorteakte en een identiteitsbewijs. Tijdens de aangifte kunnen jullie de huwelijksdatum kiezen.

Hoeveel kost trouwen in deze mooie stad?


Trouwen op maandag is gratis. Dinsdag tot en met vrijdag zijn de kosten 124 euro. En wie op zaterdag het ja-woord wil geven, betaalt 200 euro. Voor het trouwboekje betaal je 25 euro.

Meer huwelijksformaliteiten die er toe doen


Woont de andere partner buiten het arrondissement Antwerpen? Dan betaal je 25 euro extra. Heb je nog andere specifieke vragen? Informeer bij de gemeente Antwerpen!

Ga naar Belgium.be

Trouwlocaties in Antwerpen


Antwerpen biedt paren genoeg keus voor een sfeervolle trouwlocatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van trouwen in de Bourla Schouwburg? Een historische locatie! Ook prachtig is Kasteel D’Ursel. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verscheidenheid in trouwlocaties in Antwerpen. Of jullie nu een groene, serene plek zoeken of juist een dynamische of industriële locatie. Antwerpen heeft het allemaal.

Ga naar trouwlocaties Antwerpen

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation