Te veel affectie tonen? Niet doen: slecht voor je relatie!

Je ziet ze wel eens: zo’n stelletje dat schijnbaar niet van elkaar af kan blijven, of iedere zin eindigt met ‘liefje’ of ‘schatje’. Een beetje klef. Hoewel je verwacht dat het met de liefde wel goed zit tussen die twee, blijkt dit op de lange termijn helemaal niet zo te hoeven zijn…

Eerder uit elkaar


Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die rond de start van hun relatie veel affectie toonden, eerder uit elkaar gingen. Voor het onderzoek werden 168 koppels zo’n dertien jaar lang gevolgd. De koppels die na zeven jaar uit elkaar gingen, waren bij de start van hun relatie meer dan 33 procent aanhaliger, dan de stellen die wel een geslaagd huwelijk hebben.

Teleurstelling


De onderzoekers verklaren dat dit effect ontstaat door teleurstelling: de intense relatie start dan wel met veel emoties, maar als het nieuwe ervan af is en de affectie afneemt, nemen de twijfels toe. Een sterke relatie bouw je meestal niet op zaken als lust en fysieke aantrekkingskracht, maar eerder op zoiets als een gedeelde hobby of interesses. Minder ‘plakken’ en meer samen wat leuks doen, is dus het devies!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation