Super leuke manieren om je getuige te vragen

Getuigen heb je hoe dan ook nodig om te kunnen trouwen, anders is jullie huwelijk niet officieel. Getuige zijn op een bruiloft is dus best wel belangrijk, ook al is het niet veel meer dan je handtekening zetten op de akte. Hoe vraag je iemand op een leuke manier als jouw getuige? We vertellen het je in dit artikel.

Super leuke manieren om je getuige te vragen

Getuige vragen


Het is voor sommigen heel gemakkelijk om iemand als getuige te vragen en voor anderen is het een ding waar ze maanden over piekeren. Het gemakkelijkste is om een familielid te vragen. Deze blijft voor altijd in je leven en zal altijd achter je staan. Bij sommige vrienden voelt het misschien hetzelfde, maar er zijn maar niet veel mensen die voor altijd bevriend blijven. Denk dus goed na over wie je als getuige vraagt, ook over 50 jaar moet deze persoon nog voor je klaarstaan!

Super leuke manieren om je getuige te vragen

Verantwoordelijkheid getuige


Zowel de bruid als bruidegom hebben getuigen nodig voor het huwelijk, minimaal twee en maximaal vier. Je kunt dus tot vier personen vragen om jouw getuige te zijn. Op de grote dag zelf gaat het vooral om de krabbel onderaan het officiële papiertje, maar getuige zijn houdt nog veel meer in. Als je eenmaal getuige bent, kan je het nooit niet meer zijn. Voor de rest van je leven ben je getuige van een huwelijk. Dat betekent dat je altijd klaarstaat voor het bruidspaar in de toekomst, om raad en daad te geven. Daarnaast moet je letterlijk getuigen dat het huwelijk daadwerkelijk heeft plaatsgevonden als de huwelijksakte ooit kwijtraakt.

Super leuke manieren om je getuige te vragen

Hoe vraag je iemand als getuige?


Je kunt natuurlijk iemand op de man af vragen of hij/zij je getuige wil zijn, maar er zijn leukere manieren! Schrijf een mooi verhaal of gedicht en eindig dan met de vraag of iemand je getuige wil zijn. Vertel in dit verhaal eerst hoeveel hij/zij voor je betekent. Je kunt ook een mooi cadeautje geven dat echt past bij jullie relatie en vervolgens vragen of je vriend(in) deze belangrijke rol wil vervullen. Uiteraard kan je ook een mooie kaart kopen of samen iets leuks ondernemen, bijvoorbeeld lekker uit eten of high-tea’en. Als je het moeilijk of spannend vindt, zoek dan een openbare ruimte op met veel afleiding. Dan kan je na het stellen van de vraag lekker ontspannen en genieten van de gezellige dag met je getuige!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation