Primeur in Nederland: het Trouwloket

Eindelijk kunnen aanstaande bruidsparen eenvoudig en volledig online alles rondom hun bijzondere dag regelen. De gemeente Etten-Leur beschikte sinds 16 april 2018 als één van de eerste gemeente over een Trouwloket. Zelfs de melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (voorheen de Ondertrouw) kan online worden aangemeld. En daar zijn we trots op!


De gemeente heeft Communited uit Oud-Beijerland opdracht gegeven om met de applicatie Timeblockr alle zaken die met een huwelijk (of een geregistreerd partnerschap) te maken hebben online te regelen.

Diverse gemeenten zijn het voorbeeld inmiddels al gevolgd, want het feestje begint immers bij de gemeente!

Locatie kiezen


Het aanstaand bruidspaar kan de bijzondere dag eenvoudig en online vastleggen.

De agenda’s van de trouwlocaties en de trouwambtenaren zijn met elkaar verbonden via Timeblockr. Na de keuze voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap, kiest men voor een specifieke locatie. De data waarop de gewenste locatie en trouwambtenaren beschikbaar zijn, worden dan getoond, mèt de bijbehorende prijzen. Men vult alle gegevens in en de rest volgt helemaal automatisch. Zelfs de betaling met iDEAL!

Natuurlijk kan het aanstaand bruidspaar ook voor een eigen locatie en eigen trouwambtenaar kiezen.


Alle informatie online


De ‘melding voorgenomen huwelijk’ kan men voor of achteraf ook online op dit loket indienen (al dan niet gelijktijdig met het boeken van de bijzondere dag).

Verder is er op het trouwloket ook andere informatie te vinden en online te regelen. Denk hierbij aan het aanmelden van getuigen, het bestellen van het trouwboekje en hoe het ‘naamgebruik’ in zijn werk gaat.

Filmpjes van trouwambtenaren en locaties


De trouwambtenaren (Babsen) stellen zichzelf voor via verschillende filmpjes en er is ook een filmpje te bekijken van de trouwlocaties. Dit alles is 24/7 online en altijd up-to-date te raadplegen. Het aanstaand bruidspaar hoeft dus niet meer op het gemeentehuis langs te komen of te bellen om na te gaan wat de beschikbaarheid is op specifieke dagen. Het aanstaand bruidspaar kan zelf, waar en wanneer het hen uitkomt, de hele dag online regelen.

Reden genoeg om als aanstaand bruidspaar een bezoek te brengen aan het Trouwloket.

Werkt u bij een gemeente of wilt u trouwen? Gebruik Timeblockr om het te regelen!
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation