Een sterkere relatie zonder in therapie te gaan

Heb je het gevoel dat jullie relatie wel een boost kan gebruiken? Als je sleur in je relatie of huwelijk kruipt, hoef je niet direct naar therapie. Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen die je relatie direct een stuk sterker (en leuker) maken!
relatie therapie

Plan regelmatig een date night


Jullie zijn dan niet meer aan het daten, dat betekent niet dat jullie geen date nights meer kunnen hebben! Plan regelmatig een avondje voor jullie tweetjes alleen in en ga dan ook echt uit huis. Smoesjes om thuis te blijven zijn verboden! Geloof me, je relatie wordt er weer een stuk leuker van!

relatie therapie

Lees een relatieboek


Een relatieboek helpt je om valkuilen van een langdurige relatie te omzeilen. Daarnaast kan het helpen om je partner beter te begrijpen. Tijdens eventuele discussies geeft een dergelijk boek tips en tricks om een argument zo prettig mogelijk op te lossen en misschien wel te voorkomen in de toekomst. Het klinkt misschien suf, maar zo’n boek heeft al heel veel stelletjes geholpen!

relatie therapie

Ga naar een adults-only hotel


Of nog beter: een stelletjesweekend. Tijdens zo’n weekend kom je helemaal tot rust en kun je enkel romantische dingetjes met z’n tweetjes doen. Wie weet ontmoeten jullie ook nog een ander heel leuk stel waarmee je in de toekomst nog vaak kunt afspreken!

relatie therapie

Sta stil bij de positieve dingen


Een relatie lijkt soms als vanzelf te gaan, maar niets is minder waar. Een relatie is zelfs hard werken! Het goede nieuws is dat het op den duur steeds gemakkelijker wordt. Beide partners zullen namelijk groeien hierin. Het is voor elke relatie heel belangrijk om te laten weten dat je iemand waardeert en van diegene houdt. Of dat je het zo fijn vindt dat je partner af en toe de was doet, of de kinderen ophaalt. Ook al zijn het dingen die je eigenlijk van iemand verwacht. Spreek de positieve dingen uit.

relatie therapie

Tijd om te praten


Dit onderwerp is al helemaal uitgekauwd, maar voor elke relatie is het ontzettend belangrijk om goed met elkaar te kunnen praten. Maak hier dan ook tijd voor. Het werkt niet als de één zit te lezen en de ander op de telefoon zit. Zonder afleidingen kan je het beste met elkaar praten. Dan heb je de volledige aandacht erbij. Even geen zin in praten? Zeg dat dan ook op een normale manier. Het kan altijd voorkomen dat je een rotdag hebt of heel moe bent. Ook dat is bevordelijk voor de relatie: begrip voor elkaar. Met deze tips wordt elke relatie een hele prettige relatie. Geniet daarvan!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation