Alternatief vrijgezellenfeest organiseren: tips en ideeën

Steeds vaker organiseren vriendengroepen vrijgezellenfeesten, wanneer een van hun vrienden op korte termijn trouwt. Heb jij binnenkort ook een vriend die trouwt? Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die van pas komen bij de organisatie van zo’n vrijgezellenfeest. Mogelijk wil je niet de klassieke opdrachten in de stad uitvoeren, maar zoek je naar originele ideeën. Je hoeft een vrijgezel immers niet altijd voor schut te zetten! Het is ook leuk om samen een dagje weg te zijn met de vriendengroep.

Sportwedstrijd organiseren voor de vriendengroep


Organiseer een sportwedstrijd voor je vriendengroep! Denk aan een voetbal- of volleybaltoernooi op een veldje in de buurt. Bij zo’n toernooi kun je de aanstaande bruid of bruidegom van een handicap voorzien, om het lastiger te maken. Denk aan het dragen van een ooglapje, het aan elkaar vastmaken van veters, enzovoorts. Lukt het de aanstaand bruid of bruidegom nog steeds om het toernooi als winnaar te beëindigen? Maak het eventueel nog spannender door quoteringen te hanteren als een echte bookmaker!

Na een actieve dag op het sportveld kun je dag afsluiten door samen een wedstrijd van professionele teams te kijken. Plan het sporttoernooi op een dag waarop wedstrijden van het EK gespeeld worden, zodat jullie deze samen kunnen kijken. Zorg dat je voldoende oranje feestkleding in huis hebt, om de aanstaand bruid of bruidegom volledig in het thema te kunnen hullen. Vergeet niet een hapje, drankje en de barbecue te regelen, wanneer je samen naar een van de wedstrijden gaat kijken.

Een parcours uitzetten en afleggen op de mountainbike 


Kan je vriend wel wat adrenaline gebruiken? In dat geval kan het erg leuk zijn om een parcours uit te zetten en deze vervolgens af te leggen met een mountainbike. Denk aan een parcours door het bos in de buurt, een parcours door de duinen, enzovoorts. Naast de mogelijkheid om zelf een route uit te stippelen kun je vanzelfsprekend ook een bestaand parcours bezoeken. Je maakt het extra spannend voor de vriend die gaat trouwen, door onderweg een aantal mensen uit de bosjes te laten springen. Het is zeker, dat het adrenalineniveau van de bruidegom een flinke boost zal krijgen! Als deze maar recht op de fiets kan blijven zitten.

Niet alleen een tocht op de mountainbike zorgt voor adrenaline. Hetzelfde geldt voor een wedstrijdje op de kartbaan. Vooraf kun je de helm van de bruidegom alvast versieren met allerlei elementen, die passen bij diens leven. Zo valt direct op wie er de komende tijd gaat trouwen!

Culinaire speurtocht door de stad 


Tot slot kun je denken aan een culinaire speurtocht door de stad. Je hoeft hierbij niet per definitie langs verschillende restaurantjes te gaan. Zo kun je er ook voor kiezen om verschillende vrienden te bezoeken. Laat iedere vriend iets koken wat past bij de aanstaand bruid of bruidegom. Denk aan iets pittigs, een vette hap, iets heel zoets, enzovoorts. Een culinaire speurtocht is een heel origineel uitje en biedt je alle gelegenheid om herinneringen van vroeger op te halen. Wat waren de gekste momenten die jullie samen hebben meegemaakt?
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation