5 tips voor een romantische huwelijksnacht

Al die verwachtingen en de sociale druk kan er nog wel eens voor zorgen dat de huwelijksnacht erg spannend is of wordt. Maar je kan het zo fijn maken als je zelf wilt. Als je zenuwachtig voor bent heb ik hier wat tips op een rijtje gezet om je leven wat makkelijker te maken.

1.   Sfeer


Sfeer is erg belangrijk. Wil je het heel zwoel of juist luchtig houden. Romantiek staat niet vast en is voor iedereen anders. Denk van tevoren goed na over wat jij belangrijk vindt. Waarschijnlijk komen jullie van een drukke dag en zijn jullie allebei moe. Waar heb je dan behoefte aan? Wil je in bad? Wil je eerst even een dutje doen of juist een kop koffie drinken op een balkon? Schrijf alles op wat in je omgaat zodat je er ook tijdens het boeken van het hotel of bed & breakfast rekening mee houdt. Overleg het natuurlijk ook met je partner, zodat jullie op één lijn zitten.

2. Plan de volgende dag


Dit klinkt misschien gek, maar plan de volgende dag alvast. Wat gaan jullie doen? Misschien willen jullie wel ontbijt op bed, dat kan je dan bij het hotel aangeven. Of weten jullie al dat je een paar uur op bed wil liggen en kletsen. Misschien zijn jullie wel graag actief en maken jullie graag een wandeling of gaan jullie iets actiefs doen. Zorg ervoor dat er al iets gepland staat zodat je iets hebt om naar uit te kijken. En plan ook zonodig een uurtje in om gewoon bij te praten en stil te staan bij de prachtige dag en nacht die jullie hebben gehad.

3. Communicatie


Dit sluit aan bij mijn vorige punt, maar praat overal over. Dit is hartstikke spannend, een huwelijk instappen. Zorg ervoor dat je goed begint. Het is heel natuurlijk als er eventueel angsten spelen, of als je je onrustig voelt. Probeer om alvast te bedenken hoe je hier het liefst mee omgaat. Misschien ben je wel niet zo’n prater en schrijf je liever een brief aan je partner. Ga er echt voor zitten. Verwacht ook niet dat je in één dag alles op een rijtje hebt. Jullie hebben nog jullie hele leven voor je om te praten en dingen uit te vogelen. Het hoeft niet allemaal nu.

4. Maak het persoonlijk


Maak de avond persoonlijk. Wat vindt je partner fijn? Misschien wil je hem/haar wel graag verrassen met iets leuks. Vraag ook aan familie of vrienden hoe zij die avond hebben doorgebracht. Maar uiteindelijk moet jij comfortabel zijn. Ontspan je beter door in je pyjama een film te kijken of om juist in sexy lingerie champagne te drinken? Niks is fout of goed, maar denk hier wel goed van tevoren over na. Verwen niet alleen je partner, maar ook jezelf.

5. Intimiteit


Hierbij kom ik bij mijn laatste punt, het spannendste gedeelte van de avond. Probeer hier zo min mogelijk druk over te voelen. Het is ook prima als jullie allebei na zo’n vermoeiende dag gewoon lekker willen slapen. Maar als je wel wilt zorgen voor een intense en plezierige avond, denk dan bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een speciaal lingeriesetje. Ook kan je massage olie kopen en elkaar masseren. Of vibrators kopen als je dat fijn vindt. Dit is je partner voor het leven, schroom niet om het hier over te hebben en te vragen waar de ander naar verlangt. Intimiteit is niet alleen fysiek maar gaat ook om het delen van je
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation