Gemeente Assen

Noordersingel 33
9401 JW Assen

Trouwen in Assen

Assen, een goede keus

Trouwen in het stadhuis, in de binnenaccommodatie van het internationaal bekende TT-circuit, in de binnenaccommodatie van het Verkeerspark Assen, in het Hertenkamp, gelegen aan het bos, het Van der Valk hotel Assen, het centrum voor kunst en cultuur ICO, de sfeervolle wintertuin van Vanboeijen, in de karakteristieke Jozefkerk of een door u gekozen locatie?. U zegt het maar. De ambtenaren van de gemeente Assen zijn u graag behulpzaam bij het vinden van een passende ambiance en een passend arrangement om uw huwelijksdag tot een onvergetelijke dag te maken.
Een huwelijk regelen houdt meer in dan alleen de datum vaststellen. Als handleiding en wegwijzer treft u op deze pagina alle informatie overzichtelijk aan. Of het nu een groot feest of een bescheiden bijeenkomst betreft, voor een geslaagde huwelijksdag heeft u zeker profijt van deze pagina. Assen, stad in het groen, waar het goed werken, wonen en leven is.
Assen, de hoofdstad van Drenthe, ligt in een aantrek¬kelijk esdorpenlandschap. De gemeente omvat behalve de stad Assen de dorpen Witten en Loon. Het ontstaan van Assen is het gevolg van de stichting van het klooster Sancta Maria de Campe in 1260.  Assen wordt een centrum van bestuur wanneer in 1602 het provinciaal bestuur zijn intrek neemt in de gebouwen van het klooster. In 1809 krijgt Assen van de bezoekende koning Lodewijk Napoleon “de rang van stad”. In de laatste 100 jaar is de ontwikkeling van Assen in een stroomversnelling geraakt. In de periode voor de Tweede Wereldoorlog groeit de werkgelegenheid en daarmee het inwoneraantal tot ongeveer 22.000. Na de oorlog verdubbelt zich dat aantal.
Assen ligt centraal in het noorden, telt inmiddels meer dan 67.000 inwoners en blijft fors groeien. Midden in de stad ligt een prachtig stukje natuur, het Asser bos. Assen heeft een gezellige binnenstad met rond de Brink een historische kern. Hier bevindt zich het Drents museum en de Gouverneurstuin, waar regelmatig (beelden)exposities worden gehouden. De stad heeft een cultureel centrum en een bioscoop onder één dak. Tevens zijn er goede sport¬accommodaties. In ‘De Bonte Wever’ is het subtropisch zwembad gecom¬bineerd met de half overdekte kunst¬ijsbaan. Het uitgebreide winkel¬gebied is modern en deels overdekt en vervult een regiofunctie. Assen heeft ongekende mogelijkheden om tegemoet te komen aan individuele woonwensen met haar jonge en nieuwe woonwijken die volop in ontwikkeling zijn. Een stad dus om trots op te zijn in alle opzichten.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Sinds 1 april 2001 staat -naast het reeds bestaande geregistreerd partnerschap- ook het huwelijk open voor personen van hetzelfde geslacht. Dit betekent dat zowel partners van gelijk als verschillend geslacht kunnen kiezen tussen een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Deze beide wettelijk erkende samenlevingsvormen hebben vrijwel dezelfde rechtsgevolgen, behalve ten aanzien van de kinderen. Alles wat op deze pagina met betrekking tot het huwelijk aan de orde komt, is derhalve eveneens van toepassing op het geregistreerd partnerschap.

Nieuwe werkwijze huwelijksaangifte per 1 september 2015 als gevolg van wetswijzigingen

Vanaf 1 september 2015 moet u uw voornemen om in het huwelijk te treden kenbaar maken op een speciaal formulier dat u kunt downloaden.

U kunt het formulier uitprinten, invullen, ondertekenen en inleveren bij de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Maakt u hiervoor wel even een afspraak zodat wij in een persoonlijk gesprek met u de formulieren kunnen doorlopen. Eveneens kunt u in dat gesprek uw huwelijksdatum en huwelijkslocatie laten vastleggen en de verdere ceremonie bespreken.

Trouwlocaties

Trouwen kan in Assen op standaardlocaties, deze zijn:
In het stadhuis; i.v.m. een verbouwing is de raadzaal de tijdelijke trouwlocatie
 De binnenaccommodatie van het TT-circuit Op dit unieke motorsportcomplex kan afhankelijk van de wensen van het bruidspaar, gekozen worden uit een drietal ruimten Tijdig overleg is wel noodzakelijk
Één van de binnenaccommodaties van het Verkeerspark/Partytown Assen. Ook hier is tijdig overleg noodzakelijk
De Hertenkamp, gelegen aan het rustieke Asserbos
Het Van der Valk Hotel Assen, bekroond met vier sterren.
De karakteristieke Jozefkerk, gebouwd in de negentiende eeuw.
Het centrum voor kunst en cultuur ICO.
De sfeervolle wintertuin van Vanboeijen.
Drents museum in de Statenzaal of Abdijkerk
Trouwen op een zelfgekozen locatie kan ook. De gewenste locatie moet u voorleggen aan BenW.  Want de gekozen ruimte moet voldoen aan de gestelde bouw- en brandveiligheidseisen. De openbaarheid moet zijn gewaarborgd zodat iedereen het huwelijk kan bijwonen. Ook moet de locatie toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.
In de door u gekozen trouwlocatie zal de ambtenaar van de burgerlijke stand u ontvangen en u in de echt verbinden. Het huwelijk/de partnerschapsregistratie wordt voltrokken door een speciaal daartoe benoemde ambtenaar van de burgerlijke stand. Indien u specifieke voorkeur heeft voor een bepaalde ambtenaar burgerlijke stand, overleg dit dan tijdig met een medewerker van het bureau burgerlijke stand.

Trouwen, eigen locatie

U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft. De gemeente moet toestemming geven, voordat u op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen u ook vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig heeft.

Tarieven 2020 (onder voorbehoud) 

Traditioneel huwelijk

Maandag t/m vrijdag € 449,30
Zaterdag € 772,95
Zondag € 906,97

Bij de keuze voor een externe locatie, komen de kosten voor de locatie hier nog bij.

Tussen huwelijk

Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur. €163,36

Kosteloos huwelijk 

Maandag om 09.00 uur en om 09.30 uur. 

In principe betaalt u bij de gemeente met PIN, mocht u toch contant willen betalen kan dit iedere dinsdagmiddag op afspraak.

Verdere vragen ?

Voor verdere informatie kunt u kijken op de website www.assen.nl. Of telefonisch contact opnemen met het klantencontactcentrum van de gemeente Assen: 14 0592

Openingstijden stadhuis voor dienstverlening

Maandag t/m woensdag:

8.30 tot 12.30 uur zonder afspraak en 13.00 tot 17.00 uur op afspraak.

Donderdag:

8.30 tot 12.30 uur zonder afspraak en 13.00 tot 19.00 uur op afspraak.

Vrijdag:

8.30 tot 12.30 uur zonder afspraak.

Trouwen in Gemeente Assen

Heb je interesse om te trouwen in Gemeente Assen, lees meer of ga gelijk naar de tarieven.

Professionals

Aan het laden...

Einde van de content

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation