Waarom een doublé verlovingsring handig kan zijn

Je zult je verbazen over het aantal vrouwen dat een neppe verlovingsring draagt. Dit doen ze om verschillende redenen, vooral praktische. Sommigen willen minder aandacht van mannen tijdens het stappen en anderen willen mannen in het geheel wegjagen.

Niet verloofd, wel een ring


Veel vrouwen dragen blijkbaar een goedkope ring die lijkt op een verlovingsring. Soms helpt het bij het uitgaan: ze halen de ring tevoorschijn wanneer er een enge vent op hun afkomt en met hen wil flirten. De engerds druipen al gauw weer af als ze zien dat ze geen kans maken omdat hun prooi al getrouwd is. Handig, dus! Andere vrouwen dragen er één omdat ze zelf dan beter kunnen focussen. Mannen blijven op afstand en zo hebben de vrouwen meer oog voor hun vrienden waarmee ze uit zijn.

Nooit willen trouwen


Heel soms hoor je dat iemand een nepring draagt omdat diegene nooit wil trouwen. De mannen die een ring aan haar vinger zien, verliezen interesse en dat bespaart de vrouw in kwestie een hoop gedoe. Ze draagt een ring zodat de mensen om haar heen denken dat ze een serieuze relatie heeft en ze haar met rust laten of geen moeilijke vragen stellen.

doublé ring als hint voor partner


Verreweg de grootste groep vrouwen probeert hun partner een hint te geven door een ring te dragen of om herhaaldelijk te zeggen hoe mooi ze een verlovingsring zouden vinden. Vaak bevinden deze vrouwen zich in een situatie waar alle vriendinnen al getrouwd zijn – het begint dus te kriebelen om ook te trouwen. Of de doublé ring ook echt werkt, is niet bekend. Het aanzoek komt wanneer het komt!

Bruiloft gaat niet door


In het geval van Wendy draagt ze nog steeds een verlovingsring, en ook geen neppe. Haar ring is zo’n vijfduizend euro waard en heeft ze gekregen van haar ex-verloofde. De bruiloft gaat niet door, maar dat durft ze niemand te vertellen. Ze wil de ring ook niet teruggeven en ze is niet van plan om weer samen te komen met haar ex. Wel wil ze ooit de ring afdoen, maar daar is ze nu nog niet aan toe.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation