Verschil tussen verlovingsring en trouwring

De verlovingsring wordt gebruikt om een aanzoek te doen, dat weet iedereen. Maar waarom moet er later een trouwring bij? En wat zijn eigenlijk de grootste verschillen tussen de twee ringen? Je leest alles over de verschillen tussen verlovingsringen en trouwringen in dit artikel!
verschil verlovingsring trouwring

Verlovingsring of trouwring?


Een groot verschil tussen verlovingsringen en trouwringen, zijn de diamanten of edelstenen. Als de man van je dromen een aanzoek doet met een verlovingsring, zitten daar vaak één of meer prominenten stenen in of op. Je draagt deze ring tijdens de gehele verloving, vanaf het moment dat je gevraagd wordt. Tenzij je nee zegt, natuurlijk. De trouwring draag je pas vanaf het moment dat je getrouwd bent en na het uitwisselen van de ringen (je raadt het niet). Een trouwring is vaak meer ingetogen en de ringen van man en vrouw lijken erg op elkaar. Er zitten vaak geen stenen in. Dat kan echter wel. In veel gevallen laat de bruid haar ring aanpassen met iets meer bling. Na de bruiloft kun je ervoor kiezen om de twee ringen met elkaar te verbinden. De trouwring hoort dan aan de binnenkant, want dan zit ‘ie dichter bij je hart. Je kunt ook aan elke hand één ring dragen, als de verlovingsring niet mooi bij je trouwring past.

verschil trouwringen verlovingsring

Wanneer ringen uitzoeken?


De beste tijd om trouwringen uit te zoeken, is minimaal twee maanden voor de bruiloft. Op die manier kun je rekening houden met eventuele last-minute bruiloftsplannen. Als je niet zeker weet wat voor een trouwring je wil hebben, draag dan je verlovingsring een paar maanden voor je de trouwring gaat uitzoeken. Dat verandert misschien je perspectief op wat je mooi of handig vindt.

verschil ring trouwring

Waarom beide ringen dragen?


Is het nodig om twee ringen te dragen, dus de verlovingsring én de trouwring? Het komt allemaal neer op je persoonlijke voorkeur. Niets moet, alles mag. Sommige stelletjes kiezen ervoor om beide ringen te dragen aan één of twee vingers, andere stelletjes laten hun ringen versmelten of samenvoegen, weer anderen kiezen voor alleen de trouwring. Lekker doen wat je zelf mooi vindt!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation