Verlovingsringen en trouwringen die nu hip zijn

Net zoals met alles in de wereld kan iets ineens helemaal ‘in’ zijn of juist niet. Dat is niet anders met verlovingsringen en trouwringen. Wat vroeger status uitstraalde, past niet meer bij de bruidjes van nu. Kijk hier wat nu de mooiste verlovings- en trouwringen zijn!

Hippe verlovings- en trouwringen


Het is natuurlijk altijd een kwestie van persoonlijke smaak wat iemand mooi vindt, maar het zijn nu vooral de gouden en witgouden trouwringen met een klein steentje die enorm populair zijn. Vaak zien we een diamant in de ring, maar wel van bescheiden afmeting. De tijd dat bruidjes wilden pronken met een enorme steen aan hun vinger is voorbij. Alleen onder de celebs zien we die onderlinge strijd nog terug. Dus wees gerust, mannen: een kleiner formaat diamant is wat de dames tegenwoordig willen.

verlovingsring trouwringen

Diamanten ring kopen


Als je een ring met een diamant wil kopen, let dan altijd op de vier C’s:
• Cut (slijpvorm)
• Color (kleur)
• Clarity (zuiverheid)
• Carat (aantal karaat)


trouwringen verlovingsringen

Slijpvorm diamant


De meest bekende slijpvorm van een diamant is de briljant. Vraag iemand om een diamant te tekenen en dan krijg je waarschijnlijk deze vorm te zien. De slijpvorm van een diamant laat de steen optimaal schitteren. Het heeft nauwelijks invloed op de waarde van de diamant, het is echt een persoonlijke voorkeur. Naast de briljant heb je ook nog de markies, de peer, de emeraude, de ovaal en het hart.

Kleur diamant


Op het blote oog lijkt elke diamant ‘wit’, ofwel kleurloos. Echter zijn maar heel weinig diamanten volledig kleurloos. Kleurloze diamanten zijn het mooiste, want ze laten licht het beste door. Diamanten met een natuurlijke niet-witte kleur zoals blauw, groen, roze, rood of geel zijn pas echt bijzonder (en dus ook een stukje duurder).

Zuiverheid diamant


Diamanten glinsteren meer dan alle andere edelstenen. Hoe zuiverder de diamant, hoe kostbaarder. Er zijn niet veel diamanten die loepzuiver zijn, de meest zuivere vorm die je kunt hebben. Door de schaarste hangt er dus een groter prijskaartje aan.

Karaat diamant


Het gewicht van de diamant wordt aangeduid in het aantal karaat. Hierbij wordt vaak een fout gemaakt: groter is niet altijd beter. Eén karaat is 200 mg. Het gewicht van de diamant is wel de meest voor de hand liggende manier om de waarde van de steen te bepalen. Toch kunnen twee diamanten van hetzelfde aantal karaat een totaal andere prijs hebben. Dat heeft te maken met de totaalscore van de vier C’s die hierboven beschreven zijn. Zo kan een kleinere diamant veel duurder zijn dan een diamant van een aantal karaat. Gelukkig weet je nu alles om een mooie diamanten ring uit te zoeken voor je liefje!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation