Onderhoudstips voor je verlovingsring

Je bent net ten huwelijk gevraagd en er schittert een prachtige ring aan je vinger. Die wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden en het liefst nooit af doen. Toch kan je de ring op sommige momenten beter even af doen. Lees hier welke momenten dat zijn!


Zo houd je je verlovingsring het langste mooi


Bij sommige handelingen kan je de ring het beste afdoen. Zo weet je zeker dat ‘ie langer mooi blijft en dat je er langer van kunt genieten. Dit kunnen hele alledaagse momenten zijn.

Je verlovingsring afdoen bij:


- Sporten. De materialen die in de meeste verlovings- en trouwringen worden gebruikt, zijn ‘zachte materialen’, zoals platina en goud. Als je met gewichten of machines in de sportschool werkt, loop je het risico om de vorm van je ring te beschadigen. En als de vorm van de ring voldoende verandert, kan de diamant eruit vallen. De ring kun je dus beter even thuis laten!

- Handen insmeren met bodylotion of handcrème. De crème is goed voor handen, maar de residu die zich opbouwt in de groeven van je ring is niet goed voor het materiaal. Het kan ervoor zorgen dat je ring op den duur dof wordt. Wacht tot je handen volledig droog zijn voor je de ring weer omdoet.

- Het opdoen van make-up en het doen van je haar. Restjes make-up en de nevel die haarspray achterlaat zorgt ervoor dat je ring doffer wordt. Ook producten zoals haarmousse zorgen voor dit effect. Als je bezig bent met make-up of je haar, doe je ring dan even af.

- Zwemmen. Even baantjes trekken is heerlijk, maar laat je ring lekker thuis. Om meerdere redenen: ten eerste ‘krimpen’ je vingers van koud water en bestaat de kans dat je ring afglijdt zonder dat je het merkt. Ten tweede tast chloor je ring aan. De kleur van platinum, gouden en witgouden ringen kan aangetast worden.

- Schoonmaken. De agressieve stoffen in schoonmaakmiddelen kunnen de kleur van veel ringen aantasten. Bovendien stoot je de ring gemakkelijk tijdens het schoonmaken, waardoor de vorm kan verbuigen of misschien zelfs de steen eruit kan vallen.

- Douchen. Douchen lijkt veilig voor een verlovingsring, maar dat is het niet. Ten eerste kan je ring eraf vallen wanneer je gladde handen hebt van de zeep. Eenmaal in het putje verdwenen, zal je de ring niet weer terugzien. Ten tweede beschadigen olieachtige zeepsoorten je ring. De ring wordt doffer. Scrubs kunnen je ring bekrassen.

- Koken. Tijdens het voorbereiden en koken van eten kan je de ring beter niet dragen. Bacteriën kunnen zich ophopen in de kleine groeven van je ring en daarnaast kan je de ring verliezen tijdens het voorbereiden van voedsel of het afwassen van kookgerei. Buiten al deze momenten kun je de ring veilig en met trots dragen!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation