De trouwring past niet: wat nu?

Wat als de trouwring niet past tijdens de ceremonie? Het is het eerste cadeau dat je als man en vrouw aan elkaar uitwisselt en om het allemaal spannender te maken is dit moment ook best beladen. Iedereen wacht op dit moment en dan blijkt één van de ringen niet te passen...

Trouwringen symboliseren verbondenheid


De trouwringen: een belangrijk en misschien wel hét belangrijkste onderdeel van een bruiloft. De ringen symboliseren verbondenheid en maken jullie tot man en vrouw, maar dat gaat wat moeilijk als de ring ineens niet meer blijkt te passen. Hoe kan dit? Jullie hebben de ringen gepast bij de juwelier, ze zijn op maat gemaakt door de edelsmid, jullie hebben ze nog een paar keer omgedaan toen de ringen gearriveerd waren en op het moment suprème blijken ze toch niet te passen. Het belangrijkste is om rustig te blijven. Probeer een beetje te draaien met de ring en als dat niet werkt, laat diegene zelf de ring proberen om te doen. Werkt dat ook niet? Laat de ring dan boven de knokkel zitten of verplaats de ring naar de pink (of naar een grotere vinger, mocht de ring juist te los zitten en als je bang bent dat je hem verliest).

Tips wanneer de ring niet meer past


Whatever you do: blijf niet minutenlang staan prutsen om de ring aan de ringvinger te krijgen. De kans is groot dat je vinger gaat opzwellen en dat het dan helemaal niet meer lukt (en je loopt de rest van de dag met een pijnlijke vinger). Bovendien is het ongemakkelijk voor de gasten om hiernaar te kijken. Je kunt nog wel wat hulpmiddelen inschakelen als de ceremonie voorbij is. Denk aan lotion of zeep of een wasbeurt met heel koud water.


Zijn jullie op een hele andere plek getrouwd dan thuis? Probeer of de ring thuis wel past voordat je naar de edelsmid rent om ‘m te laten aanpassen. Het klimaat kan anders zijn waardoor je vingers misschien net ietsje dikker zijn geworden.

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation