Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

De ideale trouwmuziek

Hoe maak je jullie gehele bruiloft tot een succes? Trouwmuziek is een belangrijk onderdeel en bepaalt voor een groot deel de sfeer op jullie bruiloft. Bij trouwmuziek denken veel bruidsparen aan de muziek voor het feest in de avond, maar er zijn meerdere momenten waarop muziek een grote toevoeging is en de sfeer positief beïnvloedt.

dansen_happy_bruidspaar

De entree


Denk bijvoorbeeld aan de entree van de bruid in de zaal of de kerk. Dun dun dundun, daar komt de bruid, je kent het wel. Dit piano of orgeldeuntje wordt vaak gevolgd door de trouwmuziek van jullie keuze. Het deuntje is vooral bedoeld als aankondiging; het geroezemoes verstomt en iedereen weet dat ze naar de entree moeten kijken. De belangrijkste persoon van de dag komt namelijk binnen: de bruid.

Trouwmuziek bij het feest


Bij een band of dj is de soundcheck in verschillende ruimtes erg belangrijk. De meeste goede bands zullen dit vanzelf doen, maar wees niet bang om erom te vragen. Het is heel jammer als jullie op jullie eigen trouwmuziek willen dansen en dat het dan nauwelijks te horen is of als het heel erg galmt. Na de soundcheck kan de band nog aanpassingen maken waardoor de trouwmuziek perfect klinkt. En nog een extra tip over de openingsdans: maak het niet te lang of laat iemand de gasten halverwege uitnodigen om mee te komen dansen.

Lijstjes


Het is voor de band heel nuttig om een lijstje te maken met trouwmuziek die je graag wil horen. Sommige bruidsparen laten de trouwmuziek helemaal aan de band of dj over. Dat kan, maar als we één supertip kunnen geven wat betreft trouwmuziek, is het: maak altijd een lijstje. Als je niet kunt kiezen welke muziek je wel wil horen, geef dan sowieso aan welke muziek je niet wil horen. Bijvoorbeeld een nummer dat je doet denken aan een ex of een nummer dat gedraaid is bij een begrafenis van een dierbare. Dat houdt de trouwmuziek vrolijk.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation