Bruiloftmuziek op je bruiloft

Natuurlijk kiezen jullie muziek uit voor de huwelijksdag! De vraag is alleen, welke soort(en) muziek? Live muziek of achtergrondmuziek? En op welk moment welke muziek? Muziek is sfeerbepalend, terwijl je het nooit iedereen naar de zin kunt maken. Ga daarom eerst na welke smaak jullie hebben op muziekgebied en deel je keuze vervolgens over de dag in aan de hand van het draaiboek.
Bruiloftmuziek op je bruiloft

Muziek voor rustige momenten


Als  jullie gasten arriveren is het vaak het beste om voor rustige, niet te opdringerige muziek te zorgen. Als achtergrondmuziek via de speakers of in de vorm van een klein orkestje of strijkje. Een pianist of harpiste kan ook heel goed. Naast sfeervol en heerlijk om naar te luisteren is deze muziekkeuze ook het best geschikt om de spanning te kalmeren. Ook bij jullie zelf.

Muziek om op te swingen


Tijd voor actie met muziek om op te dansen moet er natuurlijk ook zijn. Tijdens het diner bijvoorbeeld of daarna. Goede muziek om op te dansen, live met een band of via de geluidsinstallatie, geeft jullie de gelegenheid om de openingsdans te doen en daarna ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen ten dans te vragen. Goed voor sfeer en bijzondere momenten. Willen jullie de huwelijksdag afsluiten met een spetterend muziekprogramma? Ga dan voor een goede band of een DJ.

Meer inspiratie?


Wil je meer weten over bruiloftmuziek kijk dan hieronder voor informatie over alle soorten bruiloftmuziek. Je kunt hier ook doorlinken naar een overzicht met bands, DJ's, artiestenbureaus en soloartiesten in allerlei muziekgenres in je regio. Ook vind je hier tips en trends op muziekgebied om inspiratie voor jullie bruiloftmuziek op te doen.

Tekst: Pim Kisjes
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation