Trouwen in de Gemeente Beuningen

Gemeente Beuningen
van Heemstraweg 46
6641 AE Beuningen

Trouwen in Beuningen

U wilt gaan trouwen

In Nederland kunt u in elke gemeente terecht voor een huwelijk en geregistreerd partnerschap.
Dus ook als u niet in Beuningen woont, maar om een andere reden elkaar in onze gemeente het ja-woord wilt geven, bent u van harte welkom.
Beuningen biedt een aangename landelijke omgeving met eeuwenoude boerderijen, molens en een kasteel. De vier dorpen Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen vormen sinds 1980 samen een gemeente die zich uitstrekt langs de zuidelijke oever van de Waal met zijn uiterwaarden en
slingerende dijken. Een landschap dat vele mogelijkheden biedt voor sfeervolle plaatjes.Wij zullen er in elk geval alles aan doen om deze bijzondere dag te laten slagen.
Ook als u een eigen trouwlocatie op het oog heeft of een ambtenaar burgerlijke stand in uw familie- of vriendenkring heeft door wie u getrouwd wilt worden, u kunt in Beuningen alle kanten op.

Melding voorgenomen Huwelijk

Wilt u trouwen of uw partnerschap registreren dan moet u uw plannen eerst melden bij de gemeente (voorheen: in ondertrouw gaan). Doe de melding op z'n vroegst 1 jaar vóór de ceremonie. U heeft er de tijd voor tot uiterlijk 2 weken van tevoren. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. U kunt zelf kiezen in welke gemeente u wilt trouwen.

Voorwaarden

U kunt alleen trouwen als u onder andere aan de volgende voorwaarden voldoet:
U bent niet met iemand anders getrouwd.
U heeft niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap.
U bent 18 jaar of ouder.
U heeft geen bloedverwantschap met uw partner, bijvoorbeeld (half)broer, (half)zus, kind.

Trouwlocaties

Toekomstige bruidsparen kunnen kiezen uit vijf vaste trouwlocaties:

De raadszaal in het gemeentehuis in Beuningen
Slot Doddendael Ewijk
De Protestantse kerk in Winssen
Het Hoogh Huys in Winssen
Paviljoen het Buitenhuis in Ewijk

Eigen trouwlocatie kiezen?

Uiteraard mag u ook trouwen op een zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld in uw eigen tuin. Laat u dit ons dan wel tijdig weten door het indienen van een schriftelijk verzoek. Ook vragen wij om een schriftelijke toestemming van de eigenaar of exploitant van de locatie waar u wilt trouwen.

Het vastleggen van de trouwdatum

Wanneer u een datum en tijdstip heeft gekozen, neemt u dan contact op met Publiekszaken van de gemeente, telefoon 14024. Zij zullen u dan ook infomeren over de door te lopen procedure. Het is mogelijk om voor de duur van twee weken een optie vast te leggen. Wilt u trouwen op Slot Doddendael of op een andere door u zelf gekozen locatie, dan kunt u het beste eerst informeren of er plaats is op die dag. Informeer ons altijd als een datum en tijdstip niet door kunnen gaan.

De plechtigheid duurt in totaal 45 minuten. U kunt trouwen van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 21.00 uur met uitzondering van nationaal erkende feestdagen en de gemeentelijke personeelsdag. Wilt u graag een plechtigheid die langer dan 45 minuten duurt dan is het van belang dat u dit aangeeft bij het vastleggen van de afspraak.

Onze trouwambtenaren

De vier trouwambtenaren van de gemeente Beuningen stellen zich graag aan u voor.

De trouwambtenaren zijn buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, ook wel afgekort tot BABS.

Yvon Scholten

Van harte proficiat! Jullie willen gaan trouwen of een partnerschap registreren. Wat leuk dat dit gaat gebeuren in de gemeente Beuningen.

Als trouwambtenaar mag ik jullie begeleiden naar het belangrijkste moment van deze dag, het JA woord. Wat een mooie ervaring!

Ik vind het bijzonder dat ik even in het leven van twee mensen mag stappen, hun unieke geschiedenis en toekomstplannen mag aanhoren en deze ga verwoorden tijdens een ceremonie.

Naast de wettelijke regels van de huwelijksvoltrekking of het geregistreerde partnerschap is er ook beperkte ruimte voor een persoonlijke invulling. Dit en nog veel meer bespreken we tijdens onze ontmoeting. Het is een bijzonder moment om te zien hoe twee mensen, in het bijzijn van familie en vrienden, die belofte aan elkaar doen door ‘ja’ te zeggen. ‘Ja’ voor elkaar en ‘ja’ voor een gezamelijke toekomst. Zo is er het jonge bruidspaar dat niet kan wachten om een nieuwe weg in te slaan, het samengestelde gezin dat bruist van energie of het wat oudere bruidspaar dat levenservaring uitstraalt, allemaal spreken ze de liefde hardop uit. Het is dan mijn taak om het ja-woord dat gouden randje mee te geven.

Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten!

Anke Mathijssen-Jousma

Mijn naam is Anke Mathijssen-Jousma, sinds 1998 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, kortgezegd BABS. In mijn ogen het leukst denkbare beroep dat een mens kan uitoefenen. Elke verbintenis is een nieuwe uitdaging en elke ceremonie is weer anders. Daarbij staat het paar altijd centraal. Of het nu gaat om trouwen, het geregistreerd partnerschap of de omzetting van een partnerschapsregistratie naar een huwelijk; jullie gaan een speciaal moment in je leven meemaken.

Om het ook echt de ceremonie te laten zijn die bij jullie past, maak ik graag een afspraak om elkaar een beetje te leren kennen. Aan eventuele wensen kom ik zoveel mogelijk tegemoet, maar het moet natuurlijk wel binnen de kaders van de wetgeving passen. Samen komen we daar zeker wel uit, waarna ik een sprankelende en persoonlijke ceremonie voorbereid waarin jullie verhaal maar zeker ook een vleugje humor te verwachten is. Het is altijd weer fantastisch om als BABS een bijdrage te mogen leveren aan de bijzondere dag van twee mensen die kiezen voor een leven met elkaar. Misschien wel van jullie dag.

Nico Remers

Nico Remers, begin 60, jong van geest en uiterlijk, creatief, zeker ook met woorden.

Jullie mooiste dag op een prachtige locatie in de gemeente Beuningen met mij als Buitengewoon Ambtenaar van de  Burgerlijke Stand. Ik voltrek mijn huwelijken in een ongedwongen, soms luchtige sfeer. Met humor als dat kan en uiteraard serieus tijdens het officiële gedeelte.

Het is jullie trouwdag. In goed onderling overleg tijdens een voorgesprek maken we er samen de dag van die jullie voor ogen hebben. In het bijzijn van jullie getuigen, familie en al jullie dierbaren stralen jullie, vol liefde en genegenheid naar elkaar, met als hoogtepunt het wederzijds JA-woord.

Ik kijk ernaar uit om er samen met jullie een heel mooie en persoonlijke ceremonie van te maken. Het wordt jullie prachtige trouwdag. Naast het traditionele man-vrouw huwelijk, vind ik het ook heel mooi en bijzonder om twee mannen, cq twee vrouwen, met elkaar in de echt te verbinden.Mocht het nodig zijn om (een deel van) de ceremonie in het Engels te doen, dan is dat ook geen probleem

Marjan Bernts

Marjan Bernts is mijn naam. Ik ben sociaal en betrokken van aard en werk nu 6 jaar als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand ( BABS ). Ik ben een echt mensen-mens en vind het fijn om een bruidspaar te mogen begeleiden naar het JA-woord. Een speciaal moment, met een speciale voorbereiding en aandacht voor diegene waar het om gaat namelijk “het bruidspaar”.

Het intake gesprek is er om nader kennis te maken met elkaar en alles te bespreken wat wenselijk is. Binnen de kaders van de wet. Rekening houdend met evt. andere sprekers en/of kinderen die mee willen “tekenen”. En dit alles samen te brengen in een passende verbintenis.

Het kosteloos huwelijk

U kunt terecht op dinsdagochtend om 8.45 uur of om 09.00 uur.

Wie kiest voor een sobere ceremonie van maximaal een half uur, kan in een vergaderruimte van het gemeentehuis van Beuningen voor 218,00 euro terecht met maximaal tien personen (inclusief het bruidspaar). Bij deze ceremonie is geen bode aanwezig. Ook vindt vooraf geen kennismakingsgesprek plaats met de ambtenaar burgerlijke stand.
U kunt hiervoor terecht op dinsdagochtend om 9.00 uur of 9.30 uur.

Adressen

Gemeentehuis Beuningen
Van Heemstraweg 46
Postbus 14    , 6640 AA Beuningen
Telefoon 14024
www.beuningen.nl

Slot Doddendael
Binnenweg 2, 6644 KD Ewijk
Telefoon 0487-52 18 62

Protestantse kerk
Notaris Stephanus Roesstraat 11,
6645 AD  Winssen
Telefoon 0487 - 52 14 04

Wij zijn telefonisch te bereiken van 8.30 tot 17.00 uur.
Maandag tot 19.00 uur en vrijdag tot 12.30 uur.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud)

Cermonie

Standaard duurt een ceremonie 45 minuten. Als u de voorkeur geeft aan een langere ceremonie dan kost dit € 140,- per 30 minuten of een gedeelte daarvan.

Trouwen in het gemeentehuis Maandag tot en met vrijdag

Beëdigd trouwambtenaar gemeente Beuningen: € 458,-
Beëdigd trouwambtenaar andere gemeente: € 556,-
Niet-beëdigd eigen trouwambtenaar: € 644,-

Weekend en feestdagen

In het weekend en op feestdagen gelden andere tarieven:

Beëdigd trouwambtenaar gemeente Beuningen: € 546,-
Beëdigd trouwambtenaar andere gemeente: € 644,-
Niet-beëdigd eigen trouwambtenaar: € 731,-

Trouwen bij Slot Doddendael Ewijk, Protestantse Kerk Winssen, Paviljoen het Buitenhuis Ewijk, Hoogh Huys Winssen

Maandag tot en met vrijdag

Beëdigd trouwambtenaar gemeente Beuningen: € 474,-
Beëdigd trouwambtenaar andere gemeente: € 572,-
Niet-beëdigd eigen trouwambtenaar: € 659,-

Weekend en feestdagen

In het weekend en op feestdagen gelden andere tarieven:

Beëdigd trouwambtenaar gemeente Beuningen: € 495,-
Beëdigd trouwambtenaar andere gemeente: € 592,-
Niet-beëdigd eigen trouwambtenaar: € 680,-

Trouwen op eigen locatie

Maandag tot en met vrijdag

Beëdigd trouwambtenaar gemeente Beuningen: € 536,-
Beëdigd trouwambtenaar andere gemeente: € 598,-
Niet-beëdigd eigen trouwambtenaar: € 680,-

Weekend en feestdagen

In het weekend en op feestdagen gelden andere tarieven:

Beëdigd trouwambtenaar gemeente Beuningen: € 567,-
Beëdigd trouwambtenaar andere gemeente: € 628,-
Niet-beëdigd eigen trouwambtenaar: € 711,-

Sober huwelijk

Dinsdagmorgen om 9.00 of 9.30 uur: € 228,- exclusief huwelijks- geregistreerd partnerschapsboekje (optioneel € 58,-). Korte ceremonie door één van de trouwambtenaren van de gemeente Beuningen. Maximaal tien personen mogen het huwelijk bijwonen (inclusief het bruidspaar en de twee of vier getuigen).

Kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap

Dinsdagmorgen om 8.45 of 9.00 uur: geen kosten (optioneel huwelijks- geregistreerd partnerschapsboekje € 58,-). Door een ambtenaar burgerlijke stand in de hal aan de publieksbalie. Eén van beide partners moet woonachtig zijn in de gemeente Beuningen. Alleen het bruidspaar en maximaal vier getuigen mogen hierbij aanwezig zijn.

Annuleren of wijzigen

Het tarief voor het annuleren of wijzigen van datum, tijdstip, trouwambtenaar, locatie of getuigen bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap bedraagt € 45,-.

Omzetting geregistreerd partnerschap in een huwelijk aan de balie

Maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur aan de balie Publiekszaken: € 42,-.

De tarieven worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Raadpleeg onze website www.beuningen.nl voor de actuele prijzen. Hier vindt u ook onze openingstijden.

 

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation