Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Tafelschikking opstellen voor jullie bruiloft diner | Lees de tips

Gaan jullie samen met de gasten lekker eten? Om alles soepel te laten verlopen, maak je een tafelschikking voor het diner. In dit artikel geven we je alle tips hoe je dat het beste aanpakt.

Hebben jullie gekozen voor een bruiloft diner?

Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend om een diner te houden op de trouwdag. Sommige stellen kiezen bijvoorbeeld voor foodtrucks of een walking dinner. Bedenk samen wat het beste bij jullie past. Tijdens een echt diner zitten jullie samen met alle gasten aan tafel en is er tijd om uitgebreid te praten met iedereen.

Maand voor de bruiloft maak je jullie tafelschikking

Gaan jullie voor een diner op de grote dag? Maak dan een maand voor de bruiloft een tafelschikking. Dan heb je dat afgevinkt en kunnen de naamkaartjes gemaakt worden.

Tip: Echtparen zitten niet bij elkaar en naast een man zit een vrouw en andersom

De etiquette schrijft voor dat echtparen niet direct bij elkaar zitten. Ook is het gebruikelijk om naast een man een vrouw te plaatsen. Zeker als je een lange tafel hebt, is het handig om deze ‘ongeschreven regel’ aan te houden.

Kiezen voor tafelnummers? Dan hebben gasten de vrijheid om aan hun tafel te gaan zitten naast wie zij willen

Je kunt er ook voor kiezen om geen precieze tafelschikking te maken waarbij je bepaalt wie naast wie gaat zitten. Kies er dan voor dat je per tafel een groepje maakt van mensen die aan deze tafel worden geplaatst. De gasten kunnen zelf kiezen naast wie ze plaats nemen. Dit werkt goed bij ronde tafels.


Lees ook Tafelnummers voor bruiloften | Voorbeelden & ideeën


Geef de tafelschikking aan met een naamkaartje en bedankje op het bord

Om ervoor te zorgen dat iedereen eenvoudig zijn plek aan tafel vindt, maak je naamkaartjes. Een bedankje op het bord is ook gebruikelijk.


Lees ook Bruiloft diner? Laat tafelschikking & naamkaartjes maken!


Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Gerelateerde artikelen
Aan het laden...

Einde van de content

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation