Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Brummen

Gemeente Brummen
Engelenburgerlaan 31
6971 BV Brummen

Trouwen in Brummen

De gemeente Brummen is een bijzondere in Nederland. Brummen strekt zich namelijk uit van het Nationaal Park de Veluwezoom tot aan de IJssel bij Zutphen. Dat betekent dat er een veelzijdigheid aan natuur te vinden is binnen Brummen, iets dat we jullie misschien wel helemaal niet meer hoeven te vertellen. 

Want als je op deze pagina bent beland, dan wil je graag trouwen in Brummen. En dan ken je de pracht en praal van de gemeente al. De heuvels van de Veluwe en de prachtige uitzichten van de Posbank. Wist je dat Brummen beschikt over een waterstelsel dat uniek is in Europa? Wij zien hier vele mogelijkheden voor prachtige bruidsfotografie. Reden genoeg om een trouwlocatie in Brummen te vinden! 

De gemeente Brummen zelf kent zeven vaste trouwlocaties. Stuk voor stuk prachtig, het hangt er maar net vanaf waar jullie naar op zoek zijn. Het is ook mogelijk om binnen de gemeente op een andere locatie te trouwen. Bijvoorbeeld in dat ene schattige cafeetje waar jullie ooit je eerste date hebben gehad. De gemeente kan die locatie voor één dag aanwijzen als trouwlocatie. 

Wel moet de locatie dan aan enkele zaken voldoen. Zo moet het goed toegankelijk zijn, niet in strijd met regels van openbare orde, openbaar, er moet een omkleedruimte zijn (voor de babs), er moet een goede spreekplaats zijn, goede verlichting, goede akoestiek, voldoende plek en een tafel voor de handtekeningen. Neem alle regels nog even goed door op de website van de gemeente zelf. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je zelf een trouwlocatie wil laten aanwijzen. 

Toch liever bij de bestaande trouwlocaties kijken waar alles al is geregeld? Neem dan een kijkje op onze website tussen alle trouwlocaties van Brummen. Je vindt hier alle info en contactgegevens, zodat je direct een afspraak kunt maken als je iets hebt gevonden dat je aanspreekt! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Onderstaande tarieven gelden voor de gemeentelijke trouwlocaties.

Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00 uur: € 399,00.
Op zaterdagen tussen 10.00 - 18.00 uur: € 640,40.
Op zondagen tussen 10.00 - 18.00 uur: € 876,70. 
Op overige tijdstippen en algemeen erkende feestdagen: het geldende tarief vermeerderd met € 449,50.
Kosteloos trouwen (huwelijk of partnerschap zonder ceremonie) kan op maandagmorgen om 09.00 uur en om 09.30 uur, uitsluitend in het gemeentehuis
Kosten trouwboekje: € 32,00.
Benoemen van een reeds beëdigde buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand € 146,00.
Uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand kosten in Nederland: € 15,70.

Kasteel Engelenburg, Huis te Eerbeek, de Bronckhorst Hoeve en Uitspanning De Vroolijke Frans kunnen daarnaast nog zaalhuur in rekening brengen. Kijk op de website van de betreffende locatie voor meer informatie hierover.

Wilt u op een andere locatie trouwen dan het gemeentehuis of een van de vaste locaties? Dan komen er nog kosten bij voor de aanwijzing van die locatie. De kosten daarvoor bedragen € 182,50.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation